Diyarbakır'da Bayram Alışverişi

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Ramazan Bayramı öncesi alışveriş hareketliliği başladı.

Kent merkezindeki AVM'ler başta olmak üzere bayram alışverişleri hızlanırken, özellikle ramazan ayı boyunca satışları durma noktasına gelen tekstil işletmelerinin satışlarının arttığı dikkati çekti.

Bayrama sayılı günler kala işlerinin arttığını belirten Süleyman Kısmet, "Bayrama için alışverişler başladı.

Ancak tam anlamı ile hızlandı diyemeyiz. Bayrama son üç gün kala daha da hızlanacaktır. Fiyatlar geçen seneye oranla aynı, artış olmadı" dedi.

Ayakkabı satıcısı Ahmet Gündem ise şuan için satışların istedikleri düzeyde olmadığını, bayrama 2-3 gün kala satışların artmasını beklediklerini kaydetti.

Bayram şekeri satıcılarından Bahattin Öngören, Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla şeker satışlarına başladıklarını söyledi.

Bayrama kısa bir süre kaldığını dile getiren Öngören, "Bayramın vazgeçilmezi olan şekerleri de satışa sunmaya başladık. Tezgahtaki yerini alan şekerler istediğimiz gibi satılmıyor. İşlerin bir iki gün içinde açılmasını bekliyoruz. Şeker fiyatları da gayet uygun" dedi.

Esnaflardan Sedat Yılmaz da her bütçeye uygun şekerlerin olduğunu belirterek, "Şeker fiyatları 3 ile 11 lira arasında değişiyor. Herkes durumuna uygun şekeri alıyor. Hala beklenen satışları yapamadık fakat satışların artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA