Uşak’ta Nuri Şeker’e Ahde Vefa

Türkiye’nin ilk şeker fabrikasının kurucusu olan Nuri Şeker'in Uşak'ta kendi isminin yaşatıldığı caddede heykeli açıldı.

Uşak’ta Nuri Şeker’e Ahde Vefa
Nuri Şeker heykelinin açılış törenine Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden’in yanı sıra Belediye Başkanı Ali Erdoğan, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Fuat Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Nuri Şeker’in torunu Mehmet Şeker ve ailesi ve vatandaşlar katıldı

Törende açılış konuşmasını Nuri Şeker’’in torunu Mehmet şeker gerçekleştirdi. Uşak halkının belediyenin yaptığı ahde vefa çalışmasını unutmayacağını kaydeden Şeker,"Dedem Nuri Şeker ülkenin bulunduğu zor koşullara bakmaksızın kendilerinin de ellerinden bir şey geleceğini bilerek şeker fabrikasını açmıştır. Fabrikanın hissedarları arasında İsmet İnönü, Latife Hanım da vardır. Böyle önem arz eden bir durumda dedemin kıymetinin biliniyor olması bizler için çok değerlidir” dedi

Uşak Belediyesi’nin bu tür çalışmalara önem verdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise, Nuri Şeker gibi kente ve ülkeye katkı sağlayan büyüklerin nesillerce hatırlatılması gerektiğini vurguladı. Belediyenin bu nedenle geçmişine sahip çıkmaya devam ettiğini hatırlatan Başkan Ali Erdoğan,"Belediyemiz her anlamı ile kentimizin geçmişine sahip çıkmaya devam etmektedir. Geçmişe yönelik birçok konuda yaptığımız çalışmalarımızın yanında ilimizin değerli büyüklerini de gelecek nesle tanıtmayı kendimize borç bildik. Bu nedenle böyle bir açılış yapmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise Nuri Şeker’in Uşak’ın bir markası olduğunun altını çizerken, böyle bir eserin yapılmasının mutluluk verici olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından Nuri şeker heykelini yapan Mert Kılınç’a Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden plaket verirken, Nuri Şeker’in ailesi adına Mehmet Şeker’de Belediye Başkanı Ali Erdoğan’a katkılarından dolayı plaket verdi.
Kaynak: İHA