Tunus Başbakanı Urayyid Açıklaması

Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid, Tunus Kurucu Meclisi'ni çalışmalarını en yakın zamanda tekrar başlatmaya çağırarak, Tunus'un Arap Baharı yaşanan diğer ülkelere göre iyi durumda olduğunu ve ulusal uzlaşı için hükümetinin her şeyi feda edebileceğini belirtti.

21. Tunus İzciler Konferansı'nda konuşan Urayyid, siyasi arenadaki çekişmelere ve ülkeyi geri götürme çabalarına karşı ülkenin ekonomik, sosyal durumunu iyileştirmede ve demokratikleşmede ilerlediğini ifade etti.

Urayyid, "Eğer ülkemizi Arap Baharı yaşanan diğer ülkelerle karşılaştırırsak hala iyi durumdayız ve kazanımımız çok büyük. Halkımız devrim yaptı ancak devrimin, ülkenin farklı alanlardaki birikimini korumak olduğunun bilincinde" diye konuştu.

Demokrasiye geçişin bu süreci yaşayan bütün ülkeler için bir dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Urayyid, bu süreçte başarısız olunması halinde ülkenin birikiminin yok olacağını ve kaos ortamı meydana geleceğini kaydetti.

Başbakan Ali el-Urayyid, "Hükümet, ulusal uzlaşı için her şeyi feda etmeye hazır" diyerek, Tunus Kurucu Meclisi'ni en yakın zamanda çalışmalarına tekrar başlamaya çağırdı.

Halk Cephesi Koalisyonu Başkanı ve Tunus Kurucu Meclisi üyesi Muhammed el-Brahmi'nin temmuz ayında evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından, Tunus Kurucu Meclisi çalışmalarını askıya almıştı.

Kaynak: AA