Kosova Suriye’ye Müdahale Edilmesini İstiyor

Suriye’de yaşanan vahşet karşısında sesini duyuran Kosova, uluslararası toplumdan duruma seyirci kalmamasını istedi.

1998-1999 yıllarında katliamlar yaşayan Kosova, Suriye’de insanlık dramının durdurulması için uluslararası camianın derhal harekete geçmesi gerektiiğini savunuyor.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Suriye’de yaşanan vahşeti kınayarak, uluslararası toplumun geç olmadan duruma el atmasının önemine işaret etti.

Kosova Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumurbaşkanı Jahjaga’nın Suriye’ye müdahale yapılması çağrısında bulunarak, ABD’nin öncülüğünde demokratik ülkelerin Esad rejiminin masum halka karşı uyguladığı şidet ve katliamlarına son verilmesi için müdahale girişimlerini desteklediği belirtildi.

Kosova’ya 14 yıl önce yapılan insani amaçlı hava harekatının tecrübelerinden hareketle, sadece uluslararası müdahale ile Suriye’de kan dökümüne son verilebileceğini savunan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, “Müdahale ile katliamlara son verilecek, özgür ve demokratik seçimlerle Suriye halkına güvenli bir gelecek sağlanacaktır” ifadesini kullandı.

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ise, binlerce insanın hayatına mal olan, ilk sırada son günlerde çocuklar dahil binlerce kişinin kimyasal silah kullanılması sonucu hayatını kaybetmesinin, Suriye’ye uluslararası müdahale yapılmasını gerektirdiğinin en iyi göstergesi olduğunu belirtti.

Kosova Başbakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kosova Başbakanı Thaçi’nin, “Kosova ve Suriye farklı vakalar olmasına karşın, bu durumlarda yapılacak insani amaçlı müdahalelerin tek seçenek ve doğru bir yaklaşım olduğu kanıtlanmıştır” şeklindeki sözlerine yer verildi.

Thaçi, Suriye ile ilgili açıklamasında, Suriye halkının özgürlük, demokrasi, adalet ve insan hakları emellerinin desteklenmesi için Beşar Esad rejimine karşı müdahalenin yapılmasının son derece gerekli olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA