Kocaeli'den Kısa Kısa

KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde altyapıları yenilenen cadde ve sokakların yol bakım çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kartepe ilçesinde yol balım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Daire Başkanlığı ekipleri, Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan Kemalpaşa caddesini asfaltladı.

Tamamlanan çalışmalar sonucunda 500 metrelik bölümü 10,5 metre, 600 metrelik kısmı ise 7,5 metre genişliğe kavuşturulan bin 100 metre uzunluğundaki Kemalpaşa Caddesi'ne, 3 bin 500 ton asfalt serildi.

D-100'e bağlanan cadde Bahçelievler Mahallesi'ni otoyol köprüsü altından Çamlık Mahallesi'ne bağlıyor. Cadde kuzeyde İsmet Paşa Caddesi'yle birleşiyor.

- Kocaelili çiftçiler fuara katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği'nde görev yapan ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler, 90 kişilik çiftçi kafilesi ile birlikte, Tekirdağ'daki Tarım ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaret etti.

Tarımdaki yeni gelişmeleri takip etmek amacıyla gerçekleşen ziyarette, çiftçiler yeni yöntemler ve tarımda kullanılan modern makineleri görme fırsatı buldu.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Yapan Çiftçilere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Civar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin talebi üzerine yapılan organizasyonda İzmit ve Kandıra köylerinden 90 çiftçi fuara götürüldü.

Tekirdağ merkezli olarak çalışan "Önder Çiftçi Projesi" kapsamında çiftçilere sözleşmeli üretim konusunda bilgi verildi.

Ayrıca üretimde kullanılan yavaş salınımlı gübreler çiftçilerimize tanıtıldı.

Yıkanma yolu ile azotlu gübrelerin kayıplarını önlemek amacıyla yeni nesil azotlu gübreler çiftçilere tanıtıldı. Çiftçiler ayrıca basınçlı sulama sistemlerinde büyük sorun oluşturan enerji maliyetinin, yeni üretilen ve enerjisini güneşten sağlayan su pompaları uygulamalı olarak incelediler.

Büyükşehir Belediyesi'nce, Kocaeli çiftçilerinin tarımdaki yeniliklerden haberdar olmaları ve modern üretim teknikleri kullanabilmeleri için bu tür organizasyonlara devam edileceği bildirildi.

Kaynak: AA