Genç, Tso Yönetimini Ağırladı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetimini kahvaltıda ağırladı.

Genç, Tso Yönetimini Ağırladı
Canik Belediyesi hizmet binasında düzenlenen kahvaltıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Samsun TSO Başkanı Zeki Murzioğlu, TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, TSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Kahvaltının ardından TSO yönetimine yeni hizmet binasını gezdiren Başkan Genç, daha sonra misafirlerine yönelik yaptığı konuşmada, dünyadaki gelişmelerin, 7 bin yıllık bir geçmişe sahip olan ve tarih boyunca bir ticaret merkezi olma özelliği taşıyan Samsun'u yeniden uluslararası şehir yapacak fırsatlar sunduğunu söyledi.

Dünya ekonomisinin yeniden şekillendiğine işaret eden Başkan Genç, "AB, Rusya ve Çin, ulaşım ve lojistik planlarını Batı-Doğu ve Kuzey Güney eksenlerinin entegrasyonu üzerine kuruyor. Yani dünya ekonomisi Batı'da ABD ve Güney Amerika, Doğu'da Çin, Hindistan ve Asya Pasifik, Kuzey'de AB ülkeleri ve Rusya, Güney'de Orta Doğu, Akdeniz ülkeleri ve Afrika'nın bazı ülkeleri olmak üzere 4 eksende gelişecek. Buna göre, Trans-Avrupa ve Pan-Avrupa Ulaşım Ağları, Odessa-Helsinki Hattı, PETra, Viking Projesi ve 9. Koridor önem taşıyor. Bütün bunlar şehrimizi de yakından ilgilendiriyor" dedi.

Dünya'daki gelişmeler ve Türkiye'nin 2023 hedeflerinin Samsun'a da rol biçtiğini vurgulayan Başkan Genç, "AB 9. koridoru Samsun'dan geçiyor. Samsun'u, Rusya ile Orta Asya ve Ortadoğu arasında köprü yapan Kazvaz projesi ve enerji koridorları, Samsun limanını uluslararası ulaştırma merkezi yapan Viking Projesi, Bağımsız Devletler Topluluğu'nu Kafkasya ve Karadeniz üzerinden Avrupa'ya bağlayan Traceca Projesi Samsun için önemli fırsatlar. 4 ulaşım ağına sahip olan, Anadolu ve Rusya'ya İstanbul'a göre daha yakın olan Samsun'un önemli avantajları bulunuyor. Bu avantajları iyi kullanarak Samsun'u vizyoner projeler, vizyoner liderlik ve topyekün toplumsal seferberlikle geleceğe taşımalıyız" diye konuştu.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TSO Başkanı Zeki Murzioğlu da Samsun'un gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç, ziyaretin sonunda Murzioğlu ve Durmuşoğlu'na Osmanlı kaftanı hediye etti.
Kaynak: İHA