Erciş Belediyesinden Sünnet Şöleni

Erciş Belediyesi tarafından 7'ncisi düzenlenen sünnet şöleninde 350 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Erciş Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ancak 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremler nedeniyle 2 yıldır düzenlenmeyen sünnet şöleninin bu yıl 7'ncisi yapıldı.

Dar gelirli ailelere mensup 350 çocuğun erkekliğe ilk adımı atma heyecanını yaşadığı şölene aileleriyle katılan çocuklar, sünnet olurken gözyaşlarını tutamadı.

Çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kaymakam Barbaros Baran, sünnetin önemli bir olgu olduğunu söyledi.

Çocukların sünnet kıyaferlerini giyerek erkekliğe ilk adımı atmalarının ayrı bir güzellik taşıdığını vurgulayan Baran, şöyle konuştu:

"Sünnet; dinimiz, kültürümüz gereği bizler için önemli bir olgu. Fiziki olarak baktığımızda, insanlar hastaneye gidip bunu ücretsiz yapabilir. Ama çocuklarımızın bu kıyafetleri giymeleri, böyle kalabalık bir şenlik havasında bunu yaşamaları mutlulukları açısından önem arz ediyor. İmkanı olmayan aileler bunu gerçekleştiremiyor. O nokta da belediyemizin böyle bir geleneği 7 yıldır sürdürüyor olması önemli. Tüm çocukların ailelerine sünnetin hayırlı olmasını diliyorum."

Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ise depremin acılarından ve verdiği hasarlardan dolayı 2 yıl şölene ara verdiklerini anımsatarak, bu yıl etkinliğe kaldıkları yerden devam ettiklerini kaydetti.

"Biz de çocuklarımızın aileleri kadar sevinçliyiz" diyen Arapoğlu, sünnetin çocuklara ve ailelerine hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak: AA