Dsp Eski Genel Başkanı Zeki Sezer:

Demokratik Sol Parti (DSP) eski Genel Başkanı Zeki Sezer, “Başta Başbakan’ın uzlaşıyı toplumun her kesimiyle ama muhalefetle de uzlaşıyı mutlaka hayata geçirecek görüş alışverişinde bulunacak bir süreci başlatması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Dsp Eski Genel Başkanı Zeki Sezer:
Ordu’nun Ünye ilçesinde resim sergisi açılışına katılan DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye’nin Suriye politikasını eleştirdi.

Sezer, “Sayın başbakanın komşularla sıfır sorun söylemelerinden sonra şimdi sorunumuz olmayan komşumuz kalmadı. Değiştim deyip artık Avrupa Birliği yolunda Türkiye’yi götürmek istiyorum söyleminden sonra Avrupa birliğinden de Türkiye uzaklaştırıldı ve dünyada yalnızlaştırıldı” dedi.

“Suriye yönetimiyle hükümet kanlı bıçaklı savaş halinde nerdeyse, savaşa girmesine Amerika izin vermiyor Türkiye’nin başbakanı çok istemesine rağmen” diyen Sezer, “Öbür tarafta ana muhalefetimiz Suriye yönetimiyle görüşmeler içerisinde. Irak’ın merkezi hükümetiyle hükümetimizin ilişkileri tümüyle kesilmişken ana muhalefetimiz Irak yönetimiyle görüşmeler yapıyor, birlikte bir takım değerlendirmeleri gündeme taşıyorlar. Bunu hükümeti ya da ana muhalefeti eleştirmek için söylemiyorum, ancak çok tehlikeli bir bölünmeye, kutuplaşmaya doğru gittiğimizi göstermek için ona işaret etmek için söylüyorum. Onun için politikacıların aktif politikada bulunanların başta hükümetin başta başbakanın uzlaşıyı toplumun her kesimiyle ama muhalefetle de uzlaşıyı mutlaka hayata geçirecek görüş alışverişinde bulunacak bir süreci başlatması gerektiğine inanıyorum” dedi

Kaynak: İHA