Denizlerde Av Yasağı Sona Eriyor

Ayvalıklı balıkçılar, av sezonunun bereketli olması için dua etti.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende bir araya gelen balıkçılar, sezonunun bereketli geçmesi için dua edip, denize ağ bıraktı.

Daha sonra bir konuşma yapan Ayvalık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Akgün, 1 Eylül Pazar günü av yasağının sona ereceğini belirterek, ülkede ruhsatlı 20 bin 100 balıkçı gemisi bulunduğunu, bunun 17 bininin denizlerde, 3 bin 100 adedinin ise iç sularda avcılık faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirdi.

Ayvalık'ta 309 balıkçı gemisinin 295'inin küçük balıkçı gemisi olduğunu ifade eden Akgün, "İlçemizde bir balıkçı barınağı, bir çekçek yeri ve bir doğal barınma yeri mevcuttur. Ülkemizde her geçen yıl denizlerimizdeki su ürünleri stoklarımızın azaldığı, ihtiyacı karşılamak için yetiştiricilikle elde edilen su ürünlerinin arttığı gözlenmektedir. Bu nedenle denizlerimizde su ürünlerimizin sürdürülebilirliğini sağlamak için bilinçli ve kontrollü avcılık yapılarak denizlerdeki doğal varlığımızı korumalıyız" diye konuştu.

Kaynak: AA