Burdur Otogar'ı Hizmete Açıldı

BURDUR - Yapımına 2008 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanan Burdur Otogar'ı hizmete girdi.

Bugün ilk yolcularını uğurlayan otogarda yazıhaneler, büfeler, dinlenme alanları, süs havuzu, sosyal alanlar ve yönetim birimleri bulunuyor. Burdur Vali Vekili Bahir Altunkaya, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Ekici, otogarı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur'un büyük bir özlemle beklediği otogarın hizmete girmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Otogarda yolcu kalabalığını gördükten sonra çok duygulandığını belirten Akkaya, "Uzun yıllar Burdur'a hizmet verecek otobüs terminalini açtık. Büyük bir yatırım olan yeni terminalmiz Burdur'umuza hayırlı olsun" dedi.

Akkaya, terminale büyük emek sarfettiklerini ancak müteahhitten kaynaklanan bir takım aksaklıklar nedeniyle bitirilmesinin biraz zaman aldığını kaydetti.

Terminalin açılmasıyla yaşanan sıkıntıların sona erdiğini vurgulayan Akkaya, "Güzel bir proje ve güzel bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Terminalin resmi açılışını ise önümüzdeki günlerde yapacağız" diye konuştu.

Akkaya, eski otogar binasının yıkılarak yerine çocukların ve yetişkinlerin zaman geçirebileceği yaşam alanı yapacaklarını bildirdi. Bu arada açılışta kurban kesildi ve otogarın ilk yolcularına ceviz ezmesi ikram edildi.

Kaynak: AA