Başkan Akgün’den Balıkçılara Dev Balıkçı Heykeli

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmeceli balıkçılara av yasağının kalkması nedeniyle “Balıkçı Heykeli” hediye etti.

Büyükçekmece Kordonboyu’nda yaklaşık 5 metre uzunluğunda olan heykel, balıkçıları hem sevindirdi hem de hüzünlendirdi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, av yasağının kalkmasıyla ilk kez sefere çıkan Büyükçekmeceli balıkçılara ve diğer balıkçılara, “Balıkçı Heykeli”ni hediye etti. 4 metre 65 santimetre uzunluğunda olan heybetli balıkçı heykeli, Büyükçekmece Kordonboyu’ndaki çocuk plajının bulunduğu deniz kenarında açılışı gerçekleşti. Balıkçıları uğurlamaya Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, eski balıkçılar ve çok sayıda vatandaş geldi.

Balıkçıların ağlarının bol olmasını temenni eden Akgün, “Büyükçekmece’mizde bu büyüklükte balıkçı heykelinin açılması çok güzel. Bu heykel bütün balıkçılarımızı simgeleyecek. Büyükçekmece’nin tarihi dokusunu koruyarak yeni sanat eserleri ile gelecek nesillere zengin bir kültürel miras bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise, “Bugün çok önemli bir gün. Çünkü ilk defa bir ilçede balıkçılar için bir heykel yapıldı. Ve balıkçıların önemini vurguluyor. Yarında balık sezonu açılıyor. Ümit ediyorum ki ağları dolu bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

YAKLAŞIK 5 METRE UZUNLUĞUNDA
Heykel, Büyükçekmece’ye birçok sanat eseri kazandırmış olan Heykeltraş Azmi Sekban tarafından tasarlandı. 4 metre 65 santimetre uzunluğunda olan heybetli Balıkçı Heykeli için özel polyester dökümü hazırlandı. İçerisi çelik kontrüksiyonla döşenerek boyanan balıkçı heykeli, bronz patine yapılarak, trimetal koruyucusuyla güçlendirildi.
Kaynak: İHA