Yenilenen Yüzüyle Yeni Gölbaşı

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Dış Cephe Yenileme ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi”nin tamamlanmasıyla Gölbaşı’nın misafirlerini yeni yüzüyle karşılayacağını söyledi.

Yenilenen Yüzüyle Yeni Gölbaşı
Hayata geçirilen “Dış Cephe Yenileme ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi” sayesinde Gölbaşı’nın yüzü yenileniyor. Tamamlanan birinci etaptan sonra ikinci etapta da sona gelindi. Proje sayesinde Ankara’ya güneyden gelenleri yenilenen yüzüyle yepyeni bir Gölbaşı karşılayacak. Proje ile caddelerdeki tabela kirliliği sona erecek. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, kısa sürede tamamlanacak proje ile Gölbaşı’nın misafirlerini yeni yüzüyle karşılayacağını söyledi.

Geçen yıl başlanan cephe yenileme ve sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında birinci etapta 58 binanın dış cephesi yenilendi. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, start verilen ikinci etapta da 76 binadan 50’sinin yenilendiğini açıkladı.

Başkan Odabaşı, ikinci etapta toplam 76 binanın dış cephesinin 6 ay gibi kısa bir sürede yenileneceğini ifade etti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, projenin 2. etap çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı. Başkan Odabaşı, “Projenin 1. etap çalışmalarında 58 binanın dış cephesini yeniledik. 2. etap çalışmalarında ise 76 binadan 50’si yenilendi. Geriye kalan 26 binada çalışmalarımız devam ediyor. Projemiz tamamlandığında toplam 134 binamız yenilenmiş olacak. Cephe çalışmaları kapsamında yenilenen ve standart getirilen tabelalar sayesinde de görüntü kirliliğinin tamamen önüne geçilecektir. Böylelikle Ankara'nın güney çıkış ve giriş kapısı olan Gölbaşımız misafirlerini yeni yüzüyle karşılayacak” dedi.

Projeyle binaların dış cephelerine mantolama yöntemiyle ısı yalıtımı yapılarak vatandaşların enerji tasarrufu da yapması sağlandığına dikkat çeken Başkan Odabaşı, yenilenen binalarda bulunan dükkanlara getirilen tabela standardının da projenin önemli bir adımı olduğunu bildirdi.

Birinci etapta Ankara-Konya yolunun Gölbaşı’na geliş istikametinin sağ tarafında bulunan binalar ile Hükümet Caddesi’nin bir kısmında yer alan binaların ön cepheleri yenildi.

Gölbaşı’nın yüzünü değiştiren projenin İkinci etabında da Ankara-Konya Karayolunun Gölbaşı’ndan çıkış istikametindeki binaları yenileniyor. Bu kapsamda proje, Cemal Gürsel Caddesi’nin Cumhuriyet Caddesi kesişine kadar olan karşılıklı binalar ve Hükümet Caddesi’nin Şehit Ali Gaffar Okkan Caddesi’ne kadar olan karşılıklı binalarda uygulanıyor.
Kaynak: İHA