Türk Eğitim-sen Şube Başkanı Mustafa Uğur:

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, 30 Ağustos tarihinde, "Ya İstiklal, Ya Ölüm" nidaları ile topraklarındaki işgalcilerin ayak seslerini ilelebet toprağa gömen Aziz Türk Milletinin, onurunu zafer ile taçlandırmayı başardığını belirten Uğur, Türk Milletinin bu şekilde uzun yıllar güç koşullar altında sürdürdüğü askeri mücadeleyi sona erdirerek, ekonomi ve kalkınma mücadelesinin ışığını sonsuza dek yaktığını kaydetti.

Uğur mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi:
“Unutulmamalıdır ki bugün, kurtuluşun 91. yılında milli bayram kutlamalarımız engellenmekte, türlü bahanelerle iptal edilmekte, kimi zaman ise al bayrağımızı gururla elinde dalgalandıran halkımız çeşitli cezalara maruz kalmaktadır. Tıpkı geçmişte İngiliz idaresindeki İstanbul hükümeti edası ile hareket eden bu güruhlar Türk ismini unutturmaya çalışmakta, manda ve himayeyi kabul etmeyen Anadolu halkının bu asil ruhunu görmezden gelmeye çalışmakta, aziz milletimizin tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik bilincini yok etmeye çalışmakta ve Ortadoğu'ya sözde demokrasi adı altında kan pompalayanların siyasetini haklı çıkarmaya çalışmaktadır. Ama unutulan bir şey var ki o da Türk Milleti'nin yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfâdı olduğu gerçeğidir. Böylesine inanç ve kararlılıkla, Dünya'da eşi benzeri olmayan bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasını sağlayan başta askeri deha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla yad ediyorum. Türk Milleti'nin Zafer Bayramı kutlu olsun.”
Kaynak: İHA