Su İhtiyaçlarını İtfaiyeyle Karşılıyorlar

MUĞLA - Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaz aylarında su sıkıntısı yaşayan köylülerin su ihtiyacını itfaiye araçları karşılıyor.

Dalaman ilçesine bağlı Kargınkürü köyü Konakyanı Mahallesi'nde yaşayan 13 aile, şebeke suyunun yetersiz kalması nedeniyle sıcak yaz günlerini susuz geçiriyor.

Yaz aylarında çeşmelerinden su akmayan köylüler, günlük kullanma suyunu belediyenin itfaiye aracıyla gönderdiği suyla, içme suyunu ise satın aldıkları damacana ve kaynak sularıyla gideriyor.

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, vatandaşların su sıkıntısını gidermek için ellerinde gelen herşeyi yaptıklarını söyledi.

Daha önce bu bölgede yaşayan insanların su sorunu nedeniyle evlerini başkalarına satarak gittiklerini belirten Yılmaz, "Su sıkıntısı olduğu için gerçek yerleşimciler burayı terk etmiş. Daha sonra bu binalar satılmış ve bu aileler tarafından şu anda kullanılmakta. Su sıkıntısı ne yazık ki giderilmiş değil. İl Özel idare Müdürlüğü 15 gün içerisinde bu sıkıntının giderileceğini beyan etmiş. İnşallah su sıkıntısı en kısa sürede giderilecek" diye konuştu.

Yılmaz, Dalaman Belediyesi olarak, vatandaşların rahat, huzurlu, sabah kalktıklarında diş fırçalarını rahatlıkla kullanabilmeleri için herşeyi yapacaklarını kaydetti.

-6 yıldır su sıkıntısı yaşıyoruz

Evlerinde 6 yıldır yaz aylarında su sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Fatma Kaplan ise bu nedenle yaşamlarını güçlükle sürdürdüklerini anlattı.

Sorunlarının giderilmesi için gerekli yerlere müracaat ettiklerini belirten Kaplan, "Yetkililer, 'sorunlarımızla ilgileneceklerini, ödeneğin çıkacağını ve suyun geleceğini' söylediler. İnşallah önümüzdeki günlerde suyumuz gelecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA