Mudanya'dan Kısa Kısa

BURSA - Mudanya ilçesine bağlı Mürsel köyünün muhtarı Hüseyin Çakır, 64 dönüm büyüklüğündeki köy merasının üniversiteye devri için kurulan vakfın faaliyetlerine başlaması için Vakıflar Genel Müdürlüğünden onay beklediklerini söyledi.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 64 dönümlük mera vasıflı arazide, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği önderliğinde tıp fakültesi yapılması için çalışmaların başladığını ifade etti.

Arazinin deniz manzaralı olduğunu belirten Çakır, "İnşallah BALKANSİAD önderliğinde tıp fakültesini burada hizmete açacağız" dedi.

BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin ise kurulan vakfın resmiyet kazanması gerektiğini, bunun için Vakıflar Genel Müdürlüğünden onay beklendiğini ve bu işlemin eylül ayında gerçekleşmesini umduklarını dile getirdi.

-Kardeş şehirlerin heyetlerinden ziyaret

Mudanya'nın kardeş şehirleri olan Almanya'nın Ansbach ve Romanya'nın Mecidiye belediyelerinin temsilcileri, ilçeyi ziyaret etti.

Bu yıl kardeş şehir protokolü imzalanan Mecidiye Belediye Başkanı Marian Iordache, beraberindeki 5 kişilik heyetle ilçeye geldi. Uzun yıllara dayanan Ansbach kardeş şehrinden de 19 kişilik gösteri grubu ilçeye ulaştı.

Konuklarıyla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemekte bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, onlara hediyeler vverdi.

Yemeğe, Hasan Aktürk'ün eşi Meliha Aktürk, Belediye Başkan Yardımcısı Seçil Pınar İncecik, Belediye Meclisi üyeleri ve daire amirleri katıldı.

-30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Mudanya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

İlçede ilk tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı ve Mudanya Garnizon Komutanı Kıdemli Binbaşı Tayfun Paşaoğlu'nun konuşmasının ardından Kaymakam Vekili ve Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Tayfun Paşaoğlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Nurettin Özdoğan, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Askeri Gazino'da, diğer protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Kılıç ve beraberindekiler daha sonra Mudanya İskelesi'ndeki Sahil Güvenlik botunu inceledi.

-CHP'den belediye başkanı aday adayı sayısı 5'e yükseldi

Eski CHP Mudanya İlçe Başkanı Rüştü Cozlan ve İl Genel Meclisi Üyesi Rıdvan Çalışkan'ın, aday adaylığı dosyalarını CHP İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur'a teslim etmesiyle partiden Mudanya belediye başkanlığı için aday adayı olan kişi sayısı 5'e çıktı.

Çalışkan, dosyasını teslim ettikten sonra yaptığı açıklamada, Mudanya'yı ve köylerini çok yakından tanıdığını ve sorunlarını bildiğini söyledi.

Aday gösterilip göreve seçilmesi halinde ilçede yaşayan tüm bireyleri sosyal belediyecilikle tanıştıracaklarını dile getiren Çalışkan, "Mudanya ve köylerimizle ilgili projelerimiz hazır. Hedefim; Mudanya'nın hak ettiği daha güzel projeler almasıdır" dedi.

Cozlan ise çevreye duyarlı, insan haklarına saygılı, her türlü denetime açık bir belediyeciliği gerçekleştirmek için göreve talip olduğunu ifade etti.

Daha önce eski Belediye Meclisi Üyesi Sevil Pamirol, Mali Müşavir Denizhan Sezgin, Elektrik Mühendisi Hayri Türkyılmaz aday adayı olduklarını duyurmuş ve dosyalarını teslim etmişti.

CHP İlçe Başkanlığına dosya teslim süresi 2 Eylül'de saat 17.00'de sona erecek.

Kaynak: AA