Kolombiya'da Çitfçilerin Protestosu

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, çiftçilerin tarımsal politikalara yönelik protestolarını sürdürmesi üzerine, ülkesinin tarımsal alanda sıkıntı içerisinde bulunduğunu kabul etti.

Başkent Bogota ' da devam eden protestolara bu kez binlerce üniversite öğrencisi ve değişik sektörlerden insanlar destek verdi. Göstericilerden bazılarının polise taş atması üzerine taraflar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı, bunun üzerine gruptan 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Olaylarda aralarında polislerin de olduğu 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

Devlet Başkanı Juan Manuel Santos yaptığı açıklamada, ülkesinin tarımsal alanda ciddi sıkıntılar yaşadığını kabul ederek, 23 gübrenin ithalat tarifelerinde değişikliklere gideceklerini söyledi.

Hükümet olarak çeşitli tedbirler alacaklarını ifade eden Santos, ancak bu önlemlerin nasıl şekilleneceğine yönelik bilgi vermedi.

Hükümetten bazı ürünler için taban fiyat ve tarım desteği talep eden çiftçilerden özellikle patates, mısır ve süt üreticileri, ABD ve AB ile imzalanan serbest ticaret anlaşmasından dolayı ucuz ithalatla rekabet edemediklerinden yakınıyor.

Kaynak: AA