Eşek Arısı Popülasyonunda Artış

AMASYA - Amasya Orman İşletme Müdürü Mustafa Kotil, eşek arılarının popülasyonundaki artışın, kışın ağır geçeceğinin habercisi olduğunu söyledi.

Kotil, gazetecilere yaptığı açıklamada, Amasya'nın yanı sıra tüm yurtta eşek arısı popülasyonunun arttığının gözlemlendiğini anımsatarak, doğanın bu şekilde "kışın yoğun geçeceğinin" sinyallerini verdiğini belirtti.

Doğanın insanoğluna çeşitli mesajlar verdiğini ifade eden Kotil, "Her yerde yoğun bir şekilde eşek arıları var. Ben izinden geldim Rize'den, orada da çok yoğundu. Yine Kastamonu tarafından gelen arkadaşlarımız da eşek arısının çoğaldığını belirtti.

Amasya'da da bu artışı gözlemliyoruz. Doğa bir tür işaret veriyor gizemli bir şekilde. Şifrelerini çözmek de bizlere düşüyor" dedi.

"Eşek arılarının artışı kışın ağır geçeceğinin habercisi" diyen Kotil, "Bu işaretin anlamı kışın ağır geçeceği. Yani bu kış daha ağır geçecek. Örneğin bitkilerde de ayvanın çok olduğu dönemlerde kış ağır geçer. Bunlar doğadan bizlere bir işaret. Ormanlık alanların dışında kent merkezlerinde de eşek arılarında artış var. Bununla ilgili vatandaşlardan sorular da alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA