Erdoğan Finansal Ergenekon'u çökertti

Kadir Çelik’in Beyaz TV’de yayınlanan ‘’Objektif’’ programında konuşan Başbakan Başdanışmanı Yiğit Bulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın finansal Ergenekon’u çökerttiğini söyledi.

Erdoğan Finansal Ergenekon'u çökertti

Kadir Çelik 'in Beyaz TV 'de yayınlanan ''Objektif'' programına katılan Yiğit Bulut, Gezi olayları ve gündemle alakalı pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. Gezi olaylarının ardında bulunan OTPOR ve CANVAS gibi oluşumların da iplerinin küresel ekonomik egemenlerinin elinde bulunduğunu anlatan Bulut; küresel finansal güçlerin, karşılarında kendi ülkelerinin menfaatlerini bulunduran liderleri itibarsızlaştırıp çeşitli krizlerle devirme çabasına giriştiğini belirtti.

Bulut, Türkiye 'nin ve dünyanın en büyük meselelerinden birinin bu finansal yapı olduğunun altını çizerek, bu yapının Türkiye ayağı olan ''Finansal Ergenekon''un Başbakan Erdoğan tarafından çökertildiğini, bazı çevrelerin rahatsızlığının asıl nedeninin bu durum olduğunu söyledi.

Dünyada paranın izini sürmeden hiçbir olayın iç yüzünün çözülemeyeceğini ifade eden Başdanışman Bulut, Türkiye 'den örnek vererek '' Ergenekon 'u çözdük diyoruz. Peki para nerede? Ergenekon dosyasının içinde para yok. Finansman nerede?'' diye konuştu. Bulut, Kadir Çelik 'in konu hakkında bilgisi olup olmadığını sorması üzerine bu durumun yargı tarafından aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Başdanışmanı Yiğit Bulut Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan 'ın da bu oluşumlar tarafından saldırıya uğradığını anlatarak''Finansal Ergenekon'' sorununu şu ifadelerle özetledi:

''Ecevit hükümeti 5 milyar doların içinde boğuldu gitti. Ecevit kim? 1974 yılında Kıbrıs 'a çıkartma yapan Karaoğlan. 1974 'te izin almadan Kıbrıs 'a çıkarsan 2001 yılında 5 milyar dolarda boğulursun. Rahmetli Erbakan 1 yılda reel faizi yarıdan fazla düşürmek kamuda havuz sistemini kurdu. Erbakan kim 1974 'te Kıbrıs 'a çıkan 2. lider. Bunları görmeden Türkiye 'yi anlayamazsınız. Türkiye Cumhuriyeti 'nde vatandaş olarak siyaseti öğrenmek istiyorum diyen herkesin 1946 Devalüasyonu 'ndan 2013 yılına kadar para akışını öğrenmesi gerekiyor.

2004 yılı konsolide bütçesi 140 katrilyon lira, bunun yüzde 48 'i faiz ödemesi. Yani AKP 'nin iktidara geldiği yıl, 70 katrilyona yakın faiz ödemesi var 2003-2004 yıllarında. Bu 5 bin gerçek ve tüzel kişiye ödeniyor.

Başbakan 'a yapılan saldırılan temel nedeni bu düzenin bozulmasıdır. Başbakan Türkiye 'nin faiz ödemesini yüzde 50lerden yüzde 12 'ker seviyesine düşürdü. Faizin kısıtlanmasından dolayı 10 yılda ödenmeyen gereksiz faiz toplam 640 milyar TL. ''