Elysee Antlaşması'nın 50. Yılı

Elysee Antlaşması'nın 50. yılı etkinlikleri kapsamında, Fransız, Alman ve Türk müzisyenlerden oluşan orkestra, Çeşme'de konser verdi.

Almanya'nın İzmir Başkonsolos Vekili Elke Grabarec, Çeşme Amfi Tiyatro'da düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Almanya ile Fransa arasında 1963 yılında imzalanan Elysee Antlaşması'nın 50. yılı etkinlikleri kapsamında İzmir'de bir araya gelen Türk, Fransız ve Alman gençlerin, uzman müzisyenlerin desteğiyle 2 hafta boyunca orkestra eserlerinin provasını yaptığını anlattı.

Müziğin, sınırların ötesindeki insanları birbirine bağladığını vurgulayan Grabarec, "15 yetenekli genç müzisyen, Münih'ten Türkiye'ye gelerek, aynı yetenekteki Fransız ve Türk gençleri ile buluşmuş ve birbirinden öğrenerek bu projeyi başarıya ulaştırma gayreti içinde bulunmuştur" dedi.

Gençlerin, müziğe duydukları aşkla bir araya geldiğini ifade eden Grabarec, şöyle konuştu:

"Birlikte geçirilen zamanın ve kültürlerarası değişim olanaklarının, gençlerin birbirlerini daha iyi tanımalarını, kültürel özellikleri ve farklılıklarını daha iyi anlamalarını sağlamış olduğunu diliyorum. 101 genç, kısa bir sürede bir orkestra ile bütünleşebilme riskini göze aldı, her biri müziğe olan bağları ve büyük bir özveri ile başarıya katkı sağladı."

Konuşmaların ardından, şef Naci Özgüç yönetimindeki orkestra, Ludwig Van Beethoven, Claude Debussy ile Ulvi Cemal Erkin'in eserlerini seslendirdi.

Kaynak: AA