Buzağı Güzelleri Seçildi

MUĞLA - Yerkesik beldesinde düzenlenen "8. Buzağı Güzellik Yarışması"nda 7 günlük ve 4 aylık 40 buzağı yarıştı.

Yerkesik Belediye Meydanı'nda "29. Yerkesik Boğa Güreşleri" kapsamında düzenlenen yarışmada, süt ve kombine kategorisinde yarışan buzağılar, genel görünüş, boy, bacaklar, vücut kapasitesi ve ırk özellikleri bakımından Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, burada yaptığı konuşmada, buzağı güzellik yarışmasını 29. Boğa Güreşleri kapsamında, sekizinci kez düzenlediklerini söyledi.

Demirci, bir taraftan örf, adet ve geleneklerini yaşatmaya çalışırken diğer taraftan yarışmayla hayvan üreticilerini teşvik etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Yarışmaya olan ilginin her geçen yıl arttığını, hedeflerinin yarışmayı daha geniş kapsamlı yaparak uzun yıllar devam ettirmek olduğunu belirten Demirci, yarışmanın birincilerini çeyrek altınla, ikincilerini ve üçüncülerini ise 2 çuval buzağı yemiyle ödüllendirdiklerini dile getirdi.

Yarışmaya katılan buzağı sahipleri belediye meydanına getirdikleri 7 günlük ve 4 aylık buzağıları süsleyerek, juri önünde gezirdi. Bazı buzağılar ise sahiplerinin ellerinden kaçarak meydanda gezindi.

Yarışmada, sütçü ırktan Şükrü Orhan'ın "Efe" ismini verdiği 2 aylık buzağı birinci seçilirken, kombine ırktan ise Salih Urhan'ın 50 günlük buzağısı birinci oldu. Yarışmada dereceye giren buzağıların sahiplerine yem ve çeyrek altın verildi.

Yarışmada, dereceye giren buzağıların ödüllerini Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci ve AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekinci verdi.

Kaynak: AA