Amasya'da Eşek Arısı Artışı

Amasya Orman İşletme Müdürü Mustafa Kotil, Amasya’da bu yaz eşek arısı sayısındaki hızlı artışın önümüzdeki kışın ağır geçeceğinin habercisi olduğunu öne sürdü.

Amasya'da Eşek Arısı Artışı
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında valilikteki kabulün ardından verilen ikramda masalarda dolaşan eşek arılarının katılımcıları rahatsız etmesi üzerine yöneltilen soruya cevap veren Mustafa Kotil, eşek arısı sayısındaki artıştan dolayı kendilerine çeşitli şikayetler geldiğini ve yaptıkları incelemelerde şehir merkezinin yanı sıra ormanlık alanlarda da arı yuvalarının çoğaldığını gözlemlediklerini söyledi.

Kotil, “Doğa bir tür işaret veriyor gizemli bir şekilde. Şifrelerini çözmek de bizlere düşüyor. Bunun da işareti kışın ağır geçeceği. Yani bu kış daha ağır geçecek. Onun için hepimiz ona göre tedbir alacağız” dedi.

Kışın ağır şartlarda geçeceğinin bal arılarından ziyade simge olarak eşek arılarının sayısındaki artıştan anlayabildiklerini vurgulayan Kotil, artışa karşın biyolojik ve diğer çeşitlerdeki mücadele yöntemlerinin uygulanmaması gerektiğini savunduğunu söyledi.

Kaynak: İHA