TDV'den 4 Kıtaya Ramazan Yardımı

ANKARA - ENES KAPLAN - İbadetin ve yardımlaşmanın yoğun yaşandığı ramazanda Türkiye Diyanet Vakfı , 4 kıtada 22 ülkeye ulaşarak muhtaç durumdaki Müslümanlara gıda kolisi dağıttı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TDV'nin ramazan yardımı ulaştırdığı ülkeler arasında Bangladeş, Filipinler, Kazakistan, Kırgızistan, Haiti, Küba, Dominik Cumhuriyeti, Zimbabwe, Filistin,Çad, Kamerun, Ruanda, Etiyopya, Somali, Uganda, Mali, Tanzanya, Nijer, Senegal, Tacikistan, Bulgaristan ve Arnavutluk bulunuyor.

TDV, Mali'de 367, Somali ve Kırgızistan'da 800'er gıda kolisi dağıttı.

-Koliler dağıtılacak yerde hazırlanıyor-

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV personelinin bölgeye giderek gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında iftar sofraları da kuruldu. Gıda kolileri, yerel tüccarlardan alınan ürünlerle hazırlanırken dağıtım yapılacak ülke vatandaşlarının yoğun tükettiği ve damak tadlarına uygun ürünler seçildi.

-Etiyopya'da bir koli 3 aileyi doyurdu-

Etiyopya'da Müslümanların sıkıntılarını gidermek ve ramazan sofralarına katkı sağlamak amacıyla 20'şer kilogramlık 650 gıda kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Başkent Addis Ababa'nın Teklehayemanotto, Kolfe Karaneyo, Habeşe ve Kebele bölgeleri ile Harar şehrinde toplam 13 tonluk gıda maddesi, ailelerin ramazan boyunca ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlandı.

Addis Ababa'daki dağıtıma, önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerinin üç katının gelmesi üzerine aralarında 3 aileye bir gıda kolisi düşecek şekilde dağıtım yapılması konusunda aileler anlaştılar.

Kaynak: AA