Suda Kaybolan Genç 4 Saat Sonra Bulundu

Adana’da serinlemek için girdiği suda kaybolan genç, DSİ’nin kanalın kapaklarını kapatmasının ardından suyun çekilmesiyle 4 saat sonra bulundu.

Suda Kaybolan Genç 4 Saat Sonra Bulundu
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesi Şehit Metehan Şahbaz Caddesi üzerindeki DSİ’ye ait sulama kanalında meydana geldi. İddiaya göre, taşeron bir firmada çalışan ve İzmir’den Adana’ya çalışmaya gelen Mehmet Mehdi Mocu (18), serinlemek için arkadaşı Hüseyin Çelik ile birlikte DSİ’ye ait sulama kanalı girdi. Bir süre yüzen Mocu, daha sonra akıntıya kapılarak suda batıp çıkmaya başladı.

Arkadaşı gibi yüzmeyi bilmeyen Hüseyin Çelik, Mocu’ya elini uzatsa da yetişemedi ve genç suda kayboldu. İhbarı üzerine olay yerine sualtı ekibi, Can-Kur ve ambulans sevk edildi. Sualtı ekibinden iki dalgıç suya girerek genci arama çalışmalarına başlarken, resmi yazışmaların ardından DSİ kanalın suyunu kesti. Kanalın suyunun çekilmesinin ardından Mocu, yüzeye çıktı. Vatandaşlar tarafından fark edilen genç, durumu polise bildirdi. Sudan çıkartılan Mehmet Mehdi Mocu, olay yerinin incelemesinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Kaynak: İHA