Şırnak'ta Kadir Gecesi

ŞIRNAK - Şırnak'ta Kadir Gecesi, Emniyet Müdürlüğünün vatandaşlara verdiği iftar ve camilerde okunan Kürtçe mevlitlerle eda edildi

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polislerin aralarında topladıkları parayla 400 kişiye iftar verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde kurulan çadırda verilen iftara, İl Emniyet Müdürü Avni Usta, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan ve çok sayıda Şırnaklı katıldı.

İftar sırasını bekleyen Şırnaklılara İl Emniyet Müdürü Usta ve İl Jandarma Komutanı Albay Aslan yemek dağıttı.

İl Emniyet Müdürü Usta, yaptığı açıklamada, iftar yemeğini Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polislerin kendi imkanlarıyla verdiğini belirterek, ''Bizde yıllardan beri devam eden Şırnak'ta emniyet olarak bir adetimiz var. Her Kadir Gecesi'nde iftarı vatandaşlarımızla birlikte açıyoruz. Polis arkadaşlarımızın kendi imkanlarıyla verdikleri bir iftardır bu. Burada olmaktan dolayı çok büyük keyif ve mutluluk duyduk'' dedi.

Şırnak'ta ayrıca Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camileri doldurdu. Kılınan namazlar ve edilen dualara hep bir ağızdan amin denildi. Ayrıca Geylani Camisi'nde Kürtçe mevlit okutuldu.

Camiden çıkan Şırnaklılar ise Kadir Gecesi'nde Mısır ve Suriye ve tüm dünya Müslümanları için dua ettiklerini ifade belirtti.

Erol kılıçlı isimli vatandaş, tüm İslam aleminin kandilini kutladığını ifade ederek, "Mısır, Suriye, Çeçenistan, Afganistan'da ve diğer İslam ülkelerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimize Allah yardım etsin. Bütün İslam alemindeki zulümler bir son bulsun inşallah. Bütün dualarımızda tüm İslam alemi için. Dua edelim ve bu geceyi ibadetle geçirelim. Mısır'daki darbenin ardından 200 kardeşimiz şehit oldu. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

İslam ülkelerinde yaşamını yitiren tüm Müslümanlar için dua ettiklerini kaydeden Enver Tüter ise "Allah tüm İslam aleminin kadir gecesini mübarek etsin. Tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Biz dünya çapındaki katliamları kınıyoruz. Suriye'deki Kürt kardeşlerimizi katledenleri ve onlara destek verenleri kınıyoruz. Yine Mısır, Filistin ve Afganistan'daki kardeşlerimizi katledenleri de kınıyoruz. Onlara sürekli dua ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA