Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Sokak İftarına Katıldı

EDİRNE - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz birbirini seven, kucaklayan, bütünleştiren, birlik ve beraberlikten güç doğduğuna inanan, milli iradenin hak ve hukukunu merkeze koyan bir anlayışın mensuplarıyız" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti İl Başkanlığınca Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen sokak iftarında yaptığı konuşmada, İslam'ın ve ramazanın en büyük özelliklerinin sevgi, hoşgörü ve kucaklaşma olduğunu söyledi.

Türk insanının birbirine kenetlendiği zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir yolculuğa yürüyebileceğini belirten Müezzinoğlu, bu sayade Türkiye'nin çok daha güçlü bir şekilde medeni dünyayla yarışabileceğini ifade etti.

Ayrıştıran, çatışıtıran, yakan yıkan, dağıtan bir anlayışın mensupları olmadıklarını aktaran Müezzinoğlu, "Biz birbirini seven, kucaklayan, bütünleştiren, birlik ve beraberlikten güç doğduğuna inanan, milli iradenin hak ve hukukunu merkeze koyan bir anlayışın mensuplarıyız. Bu ramazan sofralarında sizlerden istirhamım, aramızdaki sevgi bağlarını güçlendirelim, birbirimize daha çok değer verelim, birbirimizi daha çok kucaklayalım ve 75 milyon ülke insanı olarak hep birlikte medeni dünyanın yolculuğunda ön saflarda hak ettiğimiz o güçlü yeri alalım" diye konuştu.

Müezzinoğlu, Gezi Parkı odaklı gelişmelerde sokakları yakıp yıkanların, onlara yandaşlık edenlerin ve Almanya'nın başbakanına Türkiye'yi şikayet edenlerin, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu bilmesi gerektiğini kaydetti.

Geçen sene Edirne sokaklarında başlattıkları iftar sofralarına baştan birçok kişinin karşı çıktığını belirten Müezzinoğlu, zamanla iftar sofralarının benimsendiğini söyledi.

Milletten korkanların, kapalı kapılar ardından Saraçlar Caddesi'ndeki iftarı izlediklerini dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Geçen sene bu sofralardan sonra temizlik elemanlarına talimat vererek, 'Buradaki çeri çöpü toplatmayacağım. Yarın medyanın huzurunda basın toplantısı yapacağım' dedi bu şehrin şehrül emini. Bir şehrin şehrül emini bu sokaklardaki bu manzaradan rahatsız oluyorsa, bu manzaradan sonra kalan birazcık çeri çöpü toplatmama talimatı veriyorsa, Edirneliler şunu iyi bilsin ki Edirneliler sinekten de kurtulamaz, çöpten de kurtulamaz, medeni de olamaz. Dolayısıyla Edirne, medeniyeti, temizliği, çöp alanlarını, halkını kucaklamayı, milletin değerleriyle omuz omuza yürümeyi başaranlarla ancak medeniyeti, gelişmeyi ve çağdaşlığı yakalayacaktır."

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da geçen yıl ramazandan itibaren İstanbul'un ancak komşularıyla güzel olabileceği düşüncesiyle Trakya'da iftar programları düzenlemeye başladıklarını, bu yılki 19. iftar programını Edirne'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öte yandan, Müezzinoğlu, özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinin açılışını yaptı. Hastane hakkında yöneticilerden bilgi alan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra hastaneden ayrıldı.

Kaynak: AA