Kumluca'da Kadir Gecesi

ANTALYA - Kumluca Belediyesi tarafından her yıl organize edilen ve giderleri hayırseverler tarafından karşılanan geleneksel Kadir Gecesi iftar yemeği Kültür Han Orhan Günay Parkı'nda yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İftara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de katıldı.

İftar yemeğinde ilçedeki restoran ve lokantalarda 2 ton dana etinden hazırlanan kavurma, pirinç pilavı, 15 bin porsiyon ekmek, 25 bin şişe su ve içecek, hurma, 400 kilogram tatlı vatandaşlara dağıtıldı. İftar yemeği öncesi Kumluca Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Yemek sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Türel, Kumluca'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Toplumun her kesiminden binlerce insanın bir arada olduğu bir organizasyonda hep birlikte dualar edilerek oruçların açıldığını hatırlatan Türel, "Hep birlikte iftarımızı açtık. Bu mübarek ayın sonlarına yaklaştığımız şu günlerde bütün vatandaşlarımızın sağlıkla bayrama kavuşmalarını temenni ediyorum. İnşallah daha nice böyle güzel günlere, güzel bayramlara, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde ulaşırız" diye konuştu.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de bugünü özel olarak seçtiklerini ve Kumluca'daki bu güzel etkinlikte bir arada olmayı arzu ettiklerini söyledi.

Öztürk, "Böyle bir manevi havayı hep birlikte yaşamak bizim için de büyük bir mutluluktu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çetinkaya ise, 15 yıl önce güzel duygu ve düşüncelerle başlatılan etkinliğin aradan geçen sürede katılımı her geçen gün artarak devam ettiğini dile getirdi. Kadir Gecesi iftar yemeğinin giderlerinin Kumlucalı hayırseverler tarafından karşılandığını ifade eden Çetinkaya, belediye olarak kendilerinin ise bu güzel etkinliğin organizasyonunu üstlendiklerini belirtti.

Çetinkaya, "Zengini, fakiri, kadını erkeği, yaşlısı genci ilçe halkımızı bir araya getirdik. Son derece güzel bir gün, içinde bulunduğumuz ayın, gecenin anlamına uygun. Bizleri böyle güzel bir ayda, güzel bir gecede yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA