Evrenseki'ye Cemevi Yapılacak

ANTALYA - Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, beldede cemevi yapılacağını bildirdi.

Barut, Evrenseki Kültürevi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl beldedeki toplam yatırım tutarının 19 milyon 500 bin lira olduğunu kaydetti.

Beldeye 12 kilometre yağmur suyu drenajı, 193 bin metrekare sıcak ve sathi asfalt, 99 bin metrekare kaldırım ve parke döşemesi yapıldığını anlatan Barut, ayrıca MATAB işbirliğiyle 52 kilometre kanalizasyon hattı yapıldığını ifade etti.

Başkan Recep Barut, oteller bölgesinde Selçuklu mimarisiyle modern bir caminin temellerinin atıldığını belirterek, İncilipınar Mahallesi'ne de Cemevi yapacaklarını vurguladı.

Barut, "Biz insanların inançlarını sorgulamayız. Cemevi, bir kültür merkezi, bir ibadethane olarak hizmet verecek. İstenirse orada yemekler düzenlenecek. Ağustos ayı sonunda cemevinin ihalesini yapmış olacağız" dedi.

Cemevi'nin kapasitesinin ise 250 kişilik olacağını belirten Başkan Barut, "Hem cami hem cemevi müjdesi vererek Evrenseki'de vatandaşlarımıza Ramazan Bayramı'nda çifte bayram yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.

Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Göreve başlayalı 15 yıl oldu. İlk yılımda belediyemizin bütçesi 150 milyardı. Şimdiki parayla 150 bin lira. Biz o zaman bir tercih yapmak zorundaydık. Bunu halka o zaman anlattık şimdi de anlatıyoruz. Ağırlığımızı oteller bölgesine verdik, bölgenin gelişmesini sağladık. Şimdi Evrenseki'de binlerce yatak var. Evrenseki Belediyesinin en büyük gelir kaynağı, otellerin kullandığı içme suyu. Biz gelir getirici çalışmalar yapmasaydık, şimdi bu yatırımları yapamazdık. Bununla birlikte Evrenseki'nin imar planı yoktu. İmar planını hazırlamadan hiçbir şey yapılamaz. Burada imar planı hazırlamak için Çevre Koruma Bölge Kurulu ile 10 sene mücadele ettik. Nihayet imar planı tamamlandı, biz de çalışmaya başladık."

Barut, Evrenseki Belediyesinin bugünkü bütçesinin 10 milyon liraya yükseldiğine de dikkati çekti.

Kaynak: AA