Çözüm Süreciyle Siirt’e Huzur Geldi

Türkiye-AB Karma Parlamento Eş Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, terör olayları nedeniyle geçen yıla kadar akşamları evlerine kapanan Siirtliler’in çözüm süreciyle birlikte geceleri dışarıda rahatça dolaşabildiğini söyledi.

Çözüm Süreciyle Siirt’e Huzur Geldi
Çözüm süreciyle birlikte bölgede huzurlu ve güvenli bir ortam sağlandığını belirten Türkiye- AB Karma Parlamento Eş Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, süreci sabote etmeye çalışanların bu ülkede iflah bulmayacaklarını söyledi.

Partisinin düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Demirkıran, “Ramazan ayının son 20 gününü Siirt’te geçirdik. Bu süre içinde gitmediğimiz mahalle, gitmediğimiz ilçe kalmadı. Önümüzdeki bayramı da belde ve köylere giderek buradaki halkla bir arada geçireceğiz. Bölgeden elde ettiğim izlenimde halk kendini artık güvende hissediyor ve bu huzur ortamının devamının sağlanmasını istiyor. Geçen seneye kadar çatışmaların eksik olmadığı Pervari ilçesinde iftara gittik. Gündüz Pervari ve Eruh kırsalına güvenlik gerekçesiyle gidilemiyordu. Ancak ilçede sahur vaktine kadar çarşıda oturan vatandaşlar, aileleriyle rahatlıkla gidip gezebiliyorlar. Ben milletvekili arkadaşım ve parti başkanımla birlikte hiçbir koruma olmadan sahur vaktinde Pervari’den Beğendik beldesine kadar gittik. Bölgemizde ve özellikle ilimizde çok güzel huzur ortamı var. İnsanlar sabaha kadar dışarıda kalabiliyorsa bu çok önemli bir gelişmedir. Bu huzur ortamının devamının sağlanması boynumuzun borcudur. Çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyen, sabote etmek isteyen birçok mihraklar var. Özellikle BDP bu provokasyonlara karşı engel olmazsa, bu ihanetin bir parçası olur. Türkiye’nin normalleşmesi ve demokratikleşmesi 75 milyonun huzurlu olmasına neden olacaktır” dedi.

Demirkıran, Mısır olaylarına da değinerek, burada akan kardeş kanının dökülmesine seyirci kalmayacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA