Barış Süreciyle Gelen Bayram Sevinci

Çözüm süreciyle birlikte huzur ortamının oluştuğu Yüksekova ilçesinde, esnaf bayram hazırlıklarına başladı.

Barış Süreciyle Gelen Bayram Sevinci
Vatandaşlar da oluşan barış ortamında bayram alışverişi yaparak hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.

Önceki yıllarda yaşanan şiddet olayları nedeniyle bayram hareketliliğinin az yaşandığı Yüksekova’da, çözüm süreciyle birlikte oluşan huzur ortamı bu seneki bayram hazırlıklarına da yansıdı. İlçede bayramlık şeker, çikolata ve lokumlar tezgâhlardaki yerlerini alırken, barış sürecinin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar da bayram hazırlıklarını tamamlamak için çarşı merkezine akın ediyor.

Bayram alış verişi yapan vatandaşlardan Ömer Oğuz, bu yılki bayram havasının geçen yıllara nazaran daha iyi olduğunu belirterek, ”Geçen yıllarda şiddet ortamı nedeniyle bayram havası çok da yaşanmıyordu. Bu yıl çözüm süreciyle beraber tam bir bayram havası yaşanıyor. Eskiden bir iki kilo şekerleme alırken bu yıl dört beş kilo alıyoruz. Bu barış havasından mutluyuz ve bu sürecin devam etmesini istiyoruz” dedi.

‘BU YILKİ SATIŞLAR İKİYE KATLANDI’
Market sahiplerinden Nihat Akyüz ise bu bayramın diğer bayramlara göre daha hareketli olduğunu ifade ederek, ”Bu bayramdaki hareketlilik çözüm süreciyle oluştu. Bu yıl satışlar diğer senelere göre ikiye katlandı. Esnaf olarak bu yılki satışlardan memnunuz” diye konuştu.

Kaynak: İHA