Antalya’da Trafik Kazası: 24 Yaralı

Antalya’da bir minibüsün önce iki otomobile ve ardından yol kenarındaki direğe çarpması sonucu 2’si ağır 24 kişi yaralandı.

Antalya’da Trafik Kazası: 24 Yaralı
Kaza, Aksu ilçesi Expo Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Antalya merkezinden Alanya istikametine giden minibüs, iddiaya göre kırmızı ışık ihlali yapınca karşı yönden gelen 07 EV 759 ve 07 V 5947 plakalı otomobillere çarptı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden minibüs şoförü, yol kenarındaki bir direğe çarparak durabildi. Kazada 22 kişi hafif, 2 otomobil şoförü ise ağır yaralandı. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye görevlileri sevk edildi. Hurdaya dönen araçlardan çıkarılan yaralılar, Antalya’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Minibüsteki yolculara ait eşyaların ise yol kenarına savrulduğu görüldü.

Yol kenarında bisikleti ile beklerken kazaya şahit olan Halit Atıcıel, minibüsün kırmızı ışık yandıktan beş saniye sonra geldiğini ve durmayarak geçtiğini söyledi.

Minibüsün kırmızı ışık ihlali yaparken kazaya neden olduğunu belirten Atıcıel, “Yan yoldan çıkan otomobile vurdu. Otomobil diğer otomobile çarptı. Hızını alamadı, direksiyon hakimiyetini kaybedip direğe girdi” dedi.

Kavşakta Mobese kamerası olmadığı için sürekli kazaların yaşandığını söyleyen İsmail Borucu ise, “Burada Mobese olmadığından kimse kırmızı ışığı önemsemiyor. Bende burada kaza yaptım motorla birlikte. Bana da vurdular. 5 metre sürüklendim” şeklinde konuştu.

Kaza anı yol kenarındaki bir büfenin güvenlik kamerasına da yansıdı.
Kaynak: İHA