Anneden Oğluna En Güzel Bayram Hediyesi

ANTALYA - Kayseri'de 1,5 ay önce böbrek yetmezliği teşhisi konulan 14 yaşındaki çocuğa, Antalya'da gerçekleştirilen operasyonla annesinin böbreği nakledildi.

Kayseri'de yaşayan 14 yaşındaki Hakkı Burak Özkan'a 1,5 ay önce soğuk algınlığı şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Burada yapılan ilaç tedavisinin ardından doktorlar, Özkan'ın ya nakil olması ya da diyalize girmesi gerektiğini bildirdi. Çocuğunun diyalize girmesini istemeyen anne Hamiyet Özkan,böbreğini vermek için gönüllü oldu.

Nakil için Antalya'ya gelen anne ve oğlunun Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsünde yapılan testlerinde nakil için problem olmadığı belirlendi. Merkez Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan yönetiminde gerçekleştirilen ameliyatla anneden alınan böbrek, oğluna başarıyla nakledildi.

Naklin ardından sağlığına kavuşan Hakkı Burak Özkan, annesine teşekkür etti. Ortaokuldan yeni mezun olduğunu ve seviye belirleme sınavından yüksek bir puan aldığını anlatan Özkan, sağlık lisesini kazanarak ileride insanlara umut veren bir sağlık çalışanı olmak istediğini kaydetti.

-"Böbreğim oğluma güzel bir bayram hediyesi oldu"

Oğluna böbreğiyle hayat veren anne Hamiyet Özkan ise "Oğlumun böbrek yetmezliği çektiğini öğrenince doktorlara hemen böbreğimi vermek istediğimi söyledim. Onun diyalize girmesine dayanamazdım. O acı çektiği zaman benim canım çok daha fazla acıyor. Böbreğim oğluma güzel bir bayram hediyesi oldu. Umarım sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşar" dedi.
Kaynak: AA