Tekneler Denizle Buluşuyor

SAMSUN - MEHMET KUMCAĞIZ - 1 Eylül'de başlayacak balık avı sezonuna sayılı günler kala Karadenizli balıkçılar, yaz ayları boyunca karaya çıkararak bakım ve tamirini gerçekleştirdikleri teknelerini denize indirmeye başladı.

Ülke genelinde ruhsatlı tekne sahipleri denize açılmak için son hazırlıklarını sürdürüyor. Balık avcılığında önemli bir konumda bulunan Karadeniz'de balıkçılar, karaya alarak bakımlarını yaptıkları teknelerini denizle buluşturuyor. Barınakta bakım ve onarıma alınan tekneler, gerekli tamirat işlemlerinin tamamlanmasının ardından iş makinelerinin yardımıyla denize indiriliyor.

Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği İkinci Başkanı Yusuf Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av yasağının başlamasının ardından karaya çekilen teknelerin bakım ve onarımlarının yapılarak denize indirilmeye başlandığını söyledi.

Aydın, barınakta trol, gırgır ve küçük balıkçı teknelerinin yeni av sezonu için bakımlarının yapıldığını belirterek, ''1 Eylül'de av yasağı kalkıyor, ilk olarak gırgır tekneleri denize indiriliyor. Eylül ayının 15'inci gecesinde de trol avcılığı başlayacak. Bu süre içinde de troller denizle buluşacak'' dedi.

-"Avlanma yasakları denizlerimizdeki verimi artırdı"

Bu yıl sezonun verimli geçeceğini düşündüklerini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Av yasağı süresince balıkçılarımız yırtılan ağlarını yenilediler, eksiklerini tamamladılar. Gırgır, trol ve diğer küçük teknelerin bakımları tamamlandı. Birkaç küçük eksiği olanlar da onları gidermeye çalışıyor. Balıkçılarımız 1 Eylül'de "vira bismillah" demeye hazırlanıyor. Sezonun bereketli geçmesini bekliyoruz. Sezonda vatandaşlarımıza ucuz ve bol balık tüketeceklerinin müjdesini şimdiden verebiliriz. Konulan avlanma yasakları denizlerimizdeki verimi artırdı. Bu nedenle sezondan umutluyuz.''

Balıkçılar ise yeni sezon için bütün hazırlıkların tamamlandığını, av yasağının kalkmasıyla ucuz balık tüketileceğini ifade etti.

Kaynak: AA