Saruhanlı'da Toki'ye 150 Müracaat

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca sosyal güvencesi olmayan ailelere yönelik yapılacak olan konut projesinden faydalanmak için Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde 150 kişi müracaat etti.

Saruhanlı'da Toki'ye 150 Müracaat
Saruhanlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan (SYDV) alınan bilgiye göre Toki, “Sosyal konut projesi” kapsamında sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için konut yapacak.

Saruhanlı’da bu projeden faydalanmak için sosyal güvencesi olmayan ve 30 yaşını aşmış 150 kişi müracaatta bulundu. Başvurularda, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmazken, babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bekar kadınlarda yaş şartının en az 25 olması gerekiyor.

Aylık kira öder gibi sabit taksit imkanı ile ev sahibi olunmasına olanak sağlayan konut projesinde, yaş şartını taşıyıp başvuruda bulunmak isteyenlerde ayrıca şu özellikler de aranıyor. Bir haneden sadece bir başvuru kabul edilecek. Konutların yapılacağı yerde en az 3 yıldır ikamet ediyor olmak, hanede yaşanlar üzerine kayıtlı herhangi bir konut bulunmamak, daha önce Toki’den konut satın almamış ve Toki konut kredisi kullanmamış olmak gerekiyor.
Kaynak: İHA