Mersin'de 'suriye İle Savaşa Hayır' Eylemi

İçel'de bir grup sivil toplum kuruluşu (STK) ile siyasi parti üyesi, 'Suriye ile Savaşa Hayır' eylemi yaptı.

Aralarında CHP, İşçi Partisi ve TGB üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 150 kişi, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi önünde bir araya gelerek, Suriye'ye müdahale yapılmaması için eylem yaptı. Sloganlar atarak tepkilerini ortaya koyan üyeler, Suriye ile Türkiye'nin kardeş olduğunu ifade etti.

Burada grup adına açıklamalarda bulunan TGB İçel İl Başkanı Gökçe Bostancı, Türkiye'nin Suriye ile savaşa sürüklenmek istendiğini savunarak, "Bu dönemde Türk milleti 'savaş istemiyoruz' diyerek onurlu ve dik duruş sergilemiştir. Çünkü Türk milleti her zaman ezilen ulusların yanında olmuş ve emperyalistlerin karşısında durmuştur. Emperyalizm saldırmak istediği ülkeye hep aynı bahaneyle saldırıyor; 'kimyasal silah kullanıldı.' Bunun örneğini Irak'ta da gördük şimdi Suriye'de de görüyoruz. Kardeş Suriye halkının ve Türk gençliğinin emperyalist çıkarlar uğruna ölmesine izin vermeyeceğiz. Kurtuluş Savaşı'nda 7 düvele karşı savaşıp zafer kazandığımız günün yıldönümünde istediğimiz Suriye ve Türkiye'nin tam bağımsızlığıdır. Bu özel günde şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Türkiye ile Suriye'nin savaşmasına 'hayır' diyoruz" dedi.

Eylemin ardından grup olaysız bir şekilde dağılırken, TGB ve İşçi Partisi üyeleri protesto gösterisi için Adana İncirlik Havalimanı'na gitti

Kaynak: İHA