Bakırçay'a 'yıldırım' Çıkartma

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, göreve geldikleri günden bugüne mazeret üretmeden çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak, "Bizde naylon, çakma proje yok.

Bakırçay'a 'yıldırım' Çıkartma
İzmir'e yakışan baba proje var. Bizde gürültü yok, iş var" dedi.

Bu yıl 82'nci kez düzenlenen Uluslararası İzmir Fuarı'nın (İEF) açılışına katılmak üzere İzmir'e gelen Bakan Binali Yıldırım, İzmir'in Bakırçay Havzası'ndaki ilçeleri Çandarlı ve Dikili'de açılış ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Çandarlı Belediyesi'nin ek binasını hizmete sokan Yıldırım, daha sonra Dikili'deki Bayburtlu Hasan Şentürk Camii ile Dikili ve Salihleraltı arasındaki yolun açılışını gerçekleştirdi. Çandarlı halkının büyük ilgi gösterdiği Bakan Yıldırım, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak, sohbet etti

Açılış öncesinde Çandarlı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu kısa bir zeybek gösterisi sundu. Açılışta Bakan Binali Yıldırım'a; İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir milletvekilleri İlknur Denizli ve Ali Aşlık, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve partililer eşlik etti. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen'in mütevazi imkanlarıyla çok iyi işler yaptığını söyledi.

Yıldırım, "İzmir 6 ay öncesine kadar kültürel mirasını UNESCO'ya kabul ettiren bir il olmadı ama bunu ilk kez Çandarlı başardı. Şimdi Bergama ve Selçuk sırada. Çandarlı'da bu açıdan İzmir'in tanıtımına tanıklık eden önemli bir proje başlatıldı. Çandarlı kalesi onarıldı ve restore edildi. Çandarlı ve Dikili'de şu an 67 proje devam ediyor. Bizde gürültü yok, iş var. Sessiz sedasız iş yaparız. Burada Türkye'nin en büyük limanını yapıyoruz. Şu anda yüzde 95 seviyesinde inşaat bitmek üzere. Harcanan para 300 milyon TL. Bu daha başlangıç. 5 Eylül'de ise üst yapının ihalesine çıkılacak. Buraya yatırım da toplam 2 milyar TL'yi bulacak. 2023'e giden, Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık eden İzmir'e de yakışan budur. Türkiye'nin en büyük limanı İzmir'e hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"NAYLON DEĞİL, BABA PROJE"
İzmir için hizmetlerin daha başında olduklarını anlatan Bakan Yıldırım, "Rakiplerimiz, '35
İzmir 35 proje' dediğimizde anlamakta uzun süre zorlandı. Alelacele A4 kağıda yazılmış 'İzmir için 104 proje' diye çıkış yaptılar. Ama biz sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin kaderini değiştirecek 17 projeye başladık. Bunların tutarı 28,5 milyar TL. Bizde naylon, çakma proje yok. İzmir'e yakışan baba projeler var" diye konuştu.

Başkan Ahmet Dağdelen'in soyadına da takılan Bakan Yıldırım, "Seni kadroya alıyorum, bizimlesin" diyerek espri yaptı. Bir vatandaşın, "Sizi çekemeyenler çatlasın" sözü üzerine ise Bakan Yıldırım, "Kimse çatlamasın, herkes bize lazım" ifadesini kullandı.

Yıldırım daha sonra, Dikili’de Bayburt Grup’un vefat eden eski yönetim kurulu başkanı Hasan Şentürk adına Bayburt Grup tarafından yaptırılan ‘Bayburtlu Hasan Şentürk Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA