Artvin Valisi Cirit'in İncelemeleri

ARTVİN - Artvin Valisi Kemal Cirit, ilçe ziyaretleri kapsamında Arhavi ve Hopa ilçelerinde bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Cirit, Arhavi Kaymakamı Muhammet Önder'i makamında ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Ardından bakım ve onarımı yapılan Arhavi Devlet Protokol Konukevinde incelemelerde bulunan Vali Cirit, çalışmalar hakkında İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı'dan bilgi aldı.

Daha sonra Hopa ilçesine giden Cirit, ilk olarak İl Özel İdaresi tır parkını gezdi. Burada sıra bekleyen tır şoförleriyle sohbet eden Cirit, şoförlerin karşılaştıkları sorunları dinledi.

Ardından Sarp Sınır Kapısı'na giden Vali Cirit, gümrük sahasını gezerek Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk'ten burada gerçekleştirilen işlemler hakkında bilgi aldı.

Sarp Hudut Takım Karakolunu da ziyaret eden Vali Cirit'e, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Mustafa Çelik ile Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner eşlik etti. Askeri manga tarafından karşılanan Vali Cirit'e, Sarp Hudut Takım Karakolu Komutanı Teğmen Ömer Karadeniz, bilgi verdi.

Vali Cirit burada bulunan askeri şehitliği ziyaret ederek, dualar eşliğinde şehitliğe karanfil bıraktı.

Daha sonra Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Öztürk'ü ziyaret eden Cirit, Sarp Sınır Kapısı'nda karşılaşılan sorunlar ile kapının genel işleyişi hakkında brifing aldı. Vali Cirit, kapıdan geçiş yapan yolcularla da sohbet etti.

Sarp Sınır Kapısındaki incelemelerini tamamlayan Vali Cirit, Kemalpaşa beldesine giderek Jandarma Karakol Komutanlığı ile Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğini ziyaret etti.

ÇAYKUR fabrikası sahası üzerinde kurulması planlanan gümrük sahasında hukuksal problemi bulunan araçların geçici olarak park edileceği sundurma alanını gezen Vali Cirit, son olarak Kemalpaşa Belediyesini ziyaret etti.

Cirit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarp Sınır Kapısı'nın kuzeye ve Kafkaslara açılan Türkiye'nin en önemli kara hudut kapısı olduğunu belirterek, Sarp Sınır Kapısı'nın yolcu araç giriş çıkışı bakımından Türkiye'nin birinci sırasında yer aldığını ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Sarp Kara Hudut Kapısı'ndan sezonda günlük yaklaşık 30 bin kişi ve 5 bine yakın aracın çıkış yaptığını ifade eden Cirit, "Hassaten önemli ve geliştirilmesi gereken ve bir sınır kapımız. Önümüzdeki süreçte kapıda yaşanan yolcu ve araç trafiği sıkışıklığını ortadan kaldıracak planlamaları Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız ile Mülki İdare Amirliği olarak Artvin Valiliğimiz birlikte çalışarak çözüm üreteceğiz" dedi.

Kapının mevcut alanının acilen genişletilmesi gerektiğini kaydeden Cirit, şunları söyledi:

"Kapıda yaşanan yoğunluk, alanının genişletilmesi çalışmasını acil hale getirmiştir. Bu konuda da hem Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız hem de Mülki İdare Amirliği olarak Valiliğimiz çalışmaları önemli bir aşamaya getirmiştir. Kamulaştırma kararları verilmiş, kamu yararı kararı alınmış ve çok kısa süre içerisinde alanın genişletilmesi sağlanacaktır. Vatandaş odaklı memnuniyeti bir an önce daha üst noktaya getirmek, yolcu, araç trafiğini en işlevsel duruma uyumunu sağlamak ve ülkemize ihracat, ithalat dengesini gözeterek daha kalıcı katkı sunabilmenin yollarını araştırmak hedefimiz olacaktır."

Cirit, Türkiye ile Gürcistan'ın dost ve kardeş iki ülke olduğunu belirterek, "Sınır Kapımız Kafkaslara açılıyor. Dost ve kardeş ülke Gürcistan ile ilişkilerimiz gayet olumlu durumda. Karşılıklı iletişimimizde herhangi bir sorun yok" diye konuştu.

Kaynak: AA