Ankara'da Suriye alarmı

Halkına karşı kimyasal silah kullandığı iddia edilen Suriye yönetimine karşı ABD önderliğindeki bir koalisyon gücünün askeri operasyonda bulunma hazırlığı, Ankara'da hareketliliğe neden oldu

Ankara'da Suriye alarmı
İstanbul Tarabya Köşkü'ndeki yaz dönemi çalışmasına ara vererek Ankara'ya dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu gün devlet günü çerçevesinde Ankara'da önemli görüşmelerde bulunacak. Gül, Ankara'ya dönerken, Dışişleri Bakanlığı'nda ise ABD ve İngiltere'nin öne çıktığı ülke yetkilileri ile müthiş ve kritik bir telefon trafiği yaşandı.

Gül Ankara'ya döndü
Suriye'ye askeri müdahale operasyonunun gündemde öne çıkması Ankara'yı da hareketlendirdi. Cumhurbaşkanı Gül yazlık programını sürdürdüğü İstanbul Tarabya Köşkü'ndeki çalışmasına ara vererek dün gece Ankara'ya döndü. Gül Çankaya Köşkü'nde saat 14.00'te MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, 15.00'te Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu, 17.00'de ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek. Gül'ün devlet günü çerçevesinde bugün yapacağı görüşmelerin ana gündem maddesini Suriye krizi oluşturacak.

Başbabakanlık'ta toplantı
Suriye'deki gelişmelere ilişkin toplantılar Başbakanlık'ta da devam edecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün akşam saatlerinde konutunda bazı bakanların katılımı ile bir dış güvenlik toplantısı düzenleyecek.

Törene katılımı iptal edildi
Gül, bugün GATA'nın 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreninde yer almayacak. Gül, cumhurbaşkanı seçildiği 2007 yılından bu yana GATA'daki mezuniyet törenlerine katılmayı tercih ediyordu. Gül, 2010 yılında Kayseri'deki programı nedeniyle, geçtiğimiz yıl ise hastalığı nedeniyle törene katılmamıştı. Gül, Suriye krizi nedeniyle bu gün GATA törenine katılmayacak.

Geceyarısı iki kritik görüşme
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye konusunda yürüttüğü yoğun diplomatik temasları çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile dün gece telefonda görüştü. Davutoğlu, dün akşamki gece diplomasisi çerçevesinde İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile de telefon aracılığıyla görüşme yaptı. Bu iki kritik görüşmenin ana gündemini, Suriye'ye müdahale konusu oluşturdu.