'ahiliğe Yakışır' Kutlama Programı Kararı Alındı

Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Ahiliğe yakışır bir kutlama programı üzerinde önemli kararlar alındı.

'ahiliğe Yakışır' Kutlama Programı Kararı Alındı
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müşteşarı İsmail Yücel, Vali Yardımcısı Özkan Demirel, Milletvekili Muzaffer Aslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve il protokol üyelerinin katıldığı toplantıda, 23-28 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan belirlenmesi, Harcama Komisyonu’nun aldığı kararların ve kutlama bütçesinin görüşülüp değerlendirilmesi, 2014 yılında yapılacak olan tiyatro ve senaryo yarışmalarına ilişkin hususların görüşülmesi gündem olarak belirlendi.

Ahilik Haftası Kutlama hazırlıklarının sonuna geldiklerini ve Ahilik kültürünün başkenti Kırşehir’de yapılan bu son hazırlık toplantısıyla 23-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ahilik Haftası Kutlamalarının hazırlıklarını tamamlamış olduklarını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müşteşarı İsmail Yücel, “Bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine Kırşehir Valiliğimiz, Kırşehir Belediyemiz, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer tüm meslek kuruluşları ve Kırşehir’in tüm unsurları ile birlikte Ahilik kültürüne yakışır ve Ahilik kültürünü hem ulusal hem de uluslar arası anlamda tanıtmayı hedefleyen bir çok etkinliği el birliğiyle, güç birliğiyle gerçekleştireceğiz.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın temel hedefi Ahiliği sadece Kırşehir’de sembolik olarak kutlamak değil, ülke genelinde ticaret kültürüne yansıtacak şekilde bir bütün olarak kutlamak ve ticaret erbabına, tacirimize, esnaf ve sanatkar işletmelerine Ahilik felsefesini, Ahilik kültürünü mümkün olabildiğince yansıtmaktır. Bu etkinliklerimizin sonuçlarını da sadece bu haftayla sınırlamadan yıl boyunca ülke genelinde bir dizi etkinliklerle ticaret yaşamımıza yansıtabilmektir.

Bu yıl, bundan önceki yıllara göre hem nicelik olarak hem de nitelik olarak çok daha hedefe uygun bir şekilde gerçekleştirilecektir. Ticaret ve Sanayi camiasının çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 7 milyonluk, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun 2 milyonluk, tez koop ’un 3 milyonluk katkıları bir süre önce Bakanlığımızın himayesinde Bakanımızın şehadetiyle protokollere bağlanıp bu Külliyenin inşaatına aktarılmıştır. Bunların sonucunda da, etkinlik haftasına külliyenin ilk ayağı geçecek” dedi.

Toplantıya katılan Milletvekili Muzaffer Aslan, Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, Ahi Evrani Veli’ye yakışan bir kutlama programı üzerinde kararlar alındığını belirtirken Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de yaptığı konuşmada, ‘Kırşehir halkının Ahilikle her zaman iç içe olduğunu, esnaflarımızın Ahilik Haftasına gereken özeni göstereceklerini söyledi.

Kaynak: İHA