Tekirdağ'dan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çorlu'da ziyaretlerde bulundu.

Yerlikaya, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaretinde, Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün ile basına kapalı bir süre görüştü.

Daha sonra, Çorlu Belediyesi'ne geçen Yerlikaya, Belediye Başkanı Ünal Baysan, diğer çalışanlar tarafından karşılandı.

Baysan ile de bir süre görüşerek belediyenin faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi alan Yerlikaya, Çorlu'daki ziyaretlerini tamamlayarak Çerkezköy ilçesine gitti.

-Trafik kurallarına uyma istemi

Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş, sürücülerin tatillerini geçirdikleri yerlerde trafik kurallarına uymalarını istediklerini belirtti.

Baş, AA muhabirine açıklamasında yaz tatili nedeniyle sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı araç kullanmaları gerektiğini belirterek, sürücülerin tatile çıkmadan araçlarının bakımlarını mutlaka yaptırmasını önerdi.

Seyahat esnasında, arka koltukta oturanlar da dahil olmak üzere emniyet kemeri ve çocuk koltuğunun kullanılmasının önemini vurgulayan Baş şunları kaydetti:

''Araçlar hız limitlerinde, yol şartlarına göre kontrol edilebilecek hızda ve araç takip mesafesi kuralına uyularak kullanılmalıdır. Direksiyon başında cep telefonu ile konuşulmamalı, direksiyon başında sigara içilmemeli, araç kullanırken gözlerin karıncalanması, esneme, göz kapaklarında ağırlık, ensede gerginlik hissedilmesi gibi durumlarda dikkatin ve tepki süresinin azalmış olduğu anlaşılmalı ve en kısa sürede durup dinlenilmelidir.''

Kaynak: AA