Suruç Tüneli'nde Işığa Doğru

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en uzun su iletim tüneli konumundaki Suruç Tüneli'ndeki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Tünel inşaatında incelemelerde bulunan Vali Güvenç, çalışmalara ilişkin DSİ Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz'den bilgi aldı. Güvenç, tünelin yaklaşık 17 kilometre uzunluğunda olmasının planlandığını hatırlatarak, tünelde yürütülen çalışmalara hayran kaldığını belirtti.

Tünelde ulaşılan 16. kilometreye raylı sistem aracılığıyla giden Güvenç, tüneldeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Güvenç, "17 kilometrelik Suruç Tüneli'ndeki çalışmalarda sona yaklaşıldı. Bu tünellerden beklentimiz, ümidimiz çok fazla. Suruç'un kaderini değiştirecek bir proje. Toplam 932 bin dekar arazimizi sulayacak. Bereket getirecek ovaya, insanımızın yüzünü güldürecek bir proje" diye konuştu.

Özellikle 205 milyon TL'ye mal olacak proje için kendilerine kaynak ayıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Güvenç, DSİ'ye de genel müdüründen işçisine kadar şükranlarını sundu.

-"Suruç Ovası seneye sulanacak"

Güvenç, Şanlıurfa'ya mühendislik harikası olan tünellerle yatırım yapıldığını anlatarak, DSİ çalışanlarının tünelleri ilmik ilmik, iğneyle kuyu kazar gibi hassasiyetle açtıklarını vurguladı.

Tünelin çalışmalarında yaşanılan aksaklıklar nedeniyle hedeflenen tarihte tamamlanamadığını hatırlatan Vali Güvenç, şunları kaydetti:

"Bakanımızın vaadi burayı daha erken zamanda hizmete açmaktı ancak bazı sıkıntılar oluştu. Çökmeler oluşmuş, 600 tonluk bir makinenin yerin altına çökmesinden bahsediyoruz. Arkadaşlarımız bunun üstesinden gelecek ekipmanımız, tekniğimiz olduğunu ifade etti.

Biz daha önce yetiştirebilirsek Başbakanımız Şanlıurfa ziyaretinde Suruç ilçemizi de ziyaret edecek, inşallah. Onun programına burayı da yetiştirelim istiyoruz. Her şart altında büyük bir mutlulukla ifade ediyorum ki bu tüneller seneye Suruç Ovasını sulamaya başlayacak. Bunun önünde bir engel kalmadı."

Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök de tünelin ilçe ve bölge istihdamına ciddi oranda katkı sunacağını ifade ederek suyla ovadaki ürün çeşitliliğinin de artacağını kaydetti.

Kaynak: AA