Suriye operasyonunda özel hedefler

Yapılması planlanan Suriye operasyonunda Esad'ın kardeşi Mahir'in başında bulunduğu kimyasal saldırıyı düzenleyen 4.Zırhlı Tümeni özel hedef olarak gösterildi.

Suriye operasyonunda özel hedefler
Binden fazla insanın yaşamını yitirdiği kimyasal saldırıyı, Suriye Ordusu'nun 4.Zırhlı Tümeni'nin gerçekleştirdiği belirtiliyor. Devlet Başkanı Esad'ın kardeşi Mahir'in komuta ettiği birlik, Şebbiha isimli çeteyi de barındırıyor. Birlik olası operasyonda ilk hedef olarak görülüyor.

Üzerinde çalışılan Suriye operasyonunda olası hedefler belirlenmeye başlandı.

Cezalandırma amaçlı operasyonda Suriye ordusunun bazı birliklerinin özellikle hedef alınması bekleniyor.

Hedefteki birliklerin başında Suriye'nin 4.Zırhlı Tümeni var. Şam yakınlarındaki Guta bölgesindeki birliğe Devlet Başkanı Esad'ın kardeşi Mahir Esad komuta ediyor.

Binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği kimyasal saldırıyı 4. Zırhlı Tümene bağlı 155.Tugayın yaptığına ilişkin istihbarat raporları var. Bu birlik Şabbiha ismi verilen sivil çeteleri de barındırıyor.

Olası hedefler arasında Suriye ordusunun özel birlikleri ve istihbarat merkezi de sayılıyor. Şam'ın Kuzeyindeki Kasiyon bölgesinde yer alan Cumhuriyet muhafızlarının üssü de önemli hedefler arasında.

Suriye operasyonunda özel hedefler