Şahinbey Belediyesi Kursiyerlerinden Yılsonu Sergisi

Şahinbey Belediyesi ŞAHMEK bünyesinde faaliyet gösteren Kürşad Tüzmen Sosyal Tesisleri’nde 8 aylık el sanatları kursunu tamamlayan 70 kursiyer, el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.

Şahinbey Belediyesi Kursiyerlerinden Yılsonu Sergisi
Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Birol Ülger tarafından açılışı yapılan sergi, bir hafta semt sakinlerinin gezmesi için açık kalacak.

Sosyal ve kültürel etkinlikler ile bu yönde yapılan çalışmalara önem veren bir belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger, “Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Kürşad Tüzmen Sosyal Tesisleri’nde el sanatları eğitimi alan 70 kursiyerimiz başarı ile kurslarını tamamladı. Kursiyerlerimiz kendi sosyal tesislerinde yaptıkları el emeği göz nuru el işlerini sergileyerek vatandaşlarımızın beğenisine ve satışına sunuyor. Açılan bu güzel sergilerden dolayı kursiyerlerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Amacımız kursiyerlerimize üretimden satışa kadar destek olmak. Bu noktada Gümrük Hanımızda kursiyerlerimiz ürettikleri ürünleri halkımıza satışa sunmaktadır. Mahalle evlerimiz sayesinde kursiyerlerimiz hem bir meslek sahibi oluyor hem de ürünlerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar” dedi.

TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN KİŞİLER OLDUK
El sanatları kursuna katılarak eğitim alan bir kursiyer, “Daha önce hiçbir şey yapmadan evde oturduğumuz için canımız sıkılıyordu. Şahinbey Belediyesi Kürşad Tüzmen Sosyal Tesisleri’nde kurslara katıldıktan sonra yeni arkadaşlarımız oldu. Daha sosyal bir yaşamın içine girdik. Burada kendi çeyizlerimizi yaptık. Şimdi de yaptığımız ürünleri satarak aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Daha önce tüketen bir kişiyken, şimdi üreten biri olduk” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA