Sağlıkçılar Saldırıyı Kınadı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir hastanede doktor ve hastane yöneticilerine yapılan saldırı Tekirdağ Tabipler Odası tarafından kınandı.

Sağlıkçılar Saldırıyı Kınadı
Özel Reyap Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Abdullah Önen, son zamanlarda doktorlara karşı şiddetin artığını belirterek, “Hekimler ve sağlık çalışanları olarak yaşanan bu son olaylar nedeniyle üzgünüz, kırgınız ve kaygılıyız. Sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel saldırılar her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu yılın ilk 6 ayında 6 bin 358 sağlık çalışanı şiddeti olmuştur. Şiddete maruz kalanların yüzde 58 doktorlardan oluşurken yoğun bakım ve ameliyathanelerde bile saldırı olayları yaşanmaktadır. Geçen yıl günde ortalama olarak sekiz olan saldırılar bu yıl dana ilk altı ayında otuza kadar yükselmiştir. İlk dört aylık dönemde yüzde 25 olan fiziksel şiddet vakaları da yüzde 32’ye çıkmıştır.

Hekimlerin sağlık çalışanlarının başına çorap ören sağlığı gitgide daha fazla paralı hale getiren yasalar torbalara doldurulup çıkarılırken şiddeti önleyecek yasa bir türlü yetişmemektedir. Bizler artan baskı ve itibarsızlaşmalara performans uygulamalarına bu kadar sıradanlaşan saldırılara karşın işimizin başında ve hastamızın yanında olmaya çalışacağız. Lütfen herkes görev ve sorumluluğunu bilsin. Yasal düzenlemeyi hasta ve yakınlarının öfke kontrollerini yapmalarını bekliyoruz. Sabrımızın son noktasında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyor, başta TBMM ve sağlık bakanlığı olmak üzere tüm sorumluları acil göreve çağırıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA