Mombasa'dan Özak'a Ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kenya’dan gelen işadamı Mohammed Jeneby’i konuk etti.

Mombasa'dan Özak'a Ziyaret
Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) yetkililerinin de bulunduğu ziyarette Jeneby, Kenya’nın ikinci büyük kenti Mombasa ile Kocaeli’nin kardeş şehir olması isteğinde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) yetkilileri ve Kenya’dan gelen işadamı Mohammed Jeneby’i kabul etti. KASİAD yetkilileri Büyükşehir Belediyesi’nin kent için hayata geçirdikleri hizmetleri takdirle karşıladıklarını ifade ederek, sivil toplum örgütlerine verilen desteklerden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Kenya’nın liman kenti olan Mombasa’dan gelen işadamı Mohammed Jeneby ise Kocaeli’nin çok gelişmiş bir sanayisinin olmasının yanında doğal güzelliklerine sahip olduğunu kaydetti.

Jeneby, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade ederek, Mombasa ile Kocaeli’nin kardeş şehir olması dileğinde bulundu.

Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak ise sivil toplum kuruluşlarının her zaman Kocaeli’nin dinamikleri arasında olduğunu belirterek, bu doğrultuda destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Özak, Mombasa ile kardeş şehir ilişkilerinin başlatılması için çalışmaların başlatılacağının bilgisini verdi.
Kaynak: İHA