'Bu Sene Balık Bol Olacak'

Balık sezonunun açılmasına sayılı günler kala balıkçıların hazırlıkları sürerken, Beylikdüzü'ndeki Balıkçı Kenan isimli restoranın sahibi Kenan Balcı, balığın bu yıl bol olacağını belirterek vatandaşları balığı fazla alıp dolaplarda saklamamaları konusunda uyardı.

'Bu Sene Balık Bol Olacak'
Denizlerde av yasağı bir eylül itibarıyla son buluyor. Yasağın bitmesine az bir süre kalması nedeniyle balıkçılar da hazırlıklarına hız verdi. Geçen sene balığın bol olduğunu belirten balıkçılar, bu sene daha fazla ümitli olduklarını belirtti.

Beylikdüzü’ndeki ünlü Balıkçı Kenan, bu sene balığın bol olacağına inandıklarını söyleyerek vatandaşları balığı fazla alınıp dolaplarda saklamamaları yönünde uyardı.

Kıyı şeridinde bile balığın çok olduğunu belirten Kenan Balcı, "Çok mutluyuz, gururluyuz, sevinçliyiz. 4 buçuk aydan sonra 3 gün sonra balıkçılık başlıyor. Oltayı hangi bölgeye atsanız palamut, hamsi ve sardalya çıkıyor. Oltayla kıyı şeritlerinde bile balık dolu. İnşallah halkımız bol bol balık yiyecek. Bu sene balık bol olacak, bol bol yiyeceğiz. Halkımdan benim bir ricam var, balık ucuz diye alıp dolaplara doldurmasınlar çünkü hava sıcak, balığın ilk mevsimleri her gün çoğalacak ucuzlayacak. Dolaplara koymaya gerek yok, günlük alsınlar" dedi.

Kaynak: İHA