Başkan Saka, Madan’daki Törene Katıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, kardeş kent olan Bulgaristan’ın Madan kentinin 60. Kuruluş yıldönümü törenlerine katıldı.

Başkan Saka, Madan’daki Törene Katıldı
Madan Belediye Başkanı Fahry Molaysenov tarafından davet edilen Başkan Kamil Saka, önce Yunanistan’a uğrayarak oradaki Yassıköy (Lasmos) belediye başkanlarından İsmet Kadı ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan ile heyet oluşturup Bulgaristana geçtiler. Balkanlar’daki iki ayrı ülkede yaşayan azınlık, Türklerinin seçmiş olduğu belediye başkanlarının buluşması konusunda yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkan Vekili Ruşen Rıza ve Bulgar Milletvekili Mustafa Karadayı Başkan Kamil Saka’ya teşekkür ederek, bu birlikteliğin geliştirilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

Madan’ın 60. Kuruluş yıldönümü açılış töreninde konuşma yapan Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Bulgaristan ve Yunanistan’ın Avrupa Birliğine girdikten sonra göstermiş olduğu gelişmelerden memnunluk duyduğunu belirterek, “Belediye çalışmaları konusunda bilgi birikimi ve deneyimlerini aktarmak suretiyle ortak proje çalışmalarına en kısa zamanda başlanması dileği ile Madanlıların bu mutlu gününü kutlarım” dedi.

Kaynak: İHA