30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları

HATAY - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Lekesiz, mesajında 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk milletinin bağrından çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere komuta heyetinin ve Türk ordusunun, yüksek kudret ve cesareti ile tarihe altın harflerle yazmış olduğu büyük bir zafer olduğunu belirtti.

Türk milletinin bağımsızlık yolundaki azim ve kararlılığının tüm dünya uluslarına ilan edildiği bu anlamlı zaferin 91'inci yıldönümünde, vatanı ve bayrağı uğruna severek canlarını feda eden şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andıklarını ifade eden Lekesiz, şunları kaydetti:

''Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimizin bağımsızlık uğrunda verdiği onur mücadelesinin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümünü bu yıl da millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kutluyoruz. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı, ay yıldızlı şanlı bayrağımız ile her geçen gün daha da güçlenen çağdaş Türkiye Cumhuriyetini onurla korumanın yolu, milletçe kenetlenmekten, birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan geçmektedir.Tüm farlılıkları ile uyum ahenk içerisinde yaşayan Hataylı hemşehrilerimizin, ilimiz genelinde görevlerini üstün fedakarlıklar ile icra eden Silahlı Kuvvetlerimiz mensupları ile gazilerimizin ve şehit ailelerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, bugün sağ olanlara da aile fertleriyle birlikte, sağlıklı ve mutlu bir hayat temenni ediyorum.''

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da mesajında, Türk milletinin şanlı tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı, ülkenin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Türkiye Cumhuriyetine hayat veren 30 Ağustos Zaferi'nin 91. yıldönümünü coşkuyla idrak edecek olmanın kıvancını yaşıdıklarını belirtti.

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ise mesajında vatan toprağının düşman işgalinden kurtarılışını, ulusun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi'nin, 91. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da şanlı tarihin en önemli kilometre taşlarından olan 30 Ağustos Zaferi'nin, Çanakkale'den Sakarya'ya uzanan kahramanlık destanı neticesinde küllerinden doğan tam bağımsız, ulusal egemenliğe dayanan, laik ve demokratik yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasının yolunu açtığını ifade etti.

Kaynak: AA