30 Ağustos Kutlamaları

ANKARA - Başkentte 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Zafer Bayramı kutlamaları Anıtkabir'deki törenle başlayacak. Cumhurbaşkanı Gül'ün "başkomutan" sıfatıyla başkanlık edeceği kortejin Aslanlı Yol'daki yürüyüşünün ardından Gül, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak ve Misak-ı Milli Kulesi'nde özel defteri imzalayacak.

Anıtkabir'deki törenin ardından Gül, kutlamaları kabul etmek üzere Çankaya Köşkü'ne geçecek. Köşk'teki törende devlet erkanı ile diplomatik misyon temsilcileri Cumhurbaşkanı Gül'e tebriklerini iletecek.

Başkent protokolü Çankaya Köşkü'nün ardından Atatürk Kültür Merkezi'ndeki geçit töreni için tekrar bir araya gelecek. Tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in refakatinde tören kıtasını denetlemesinin ardından başlayacak.

-Çankaya Köşkü'nde ilk 30 Ağustos resepsiyonu-

Ulusal ve resmi bayramlar tören ve kutlamalar yönetmeliğinde Mayıs 2012'de yapılan değişikliğin ardından, daha önce Genelkurmay Başkanı'nın ev sahipliğinde yapılan 30 Ağustos resepsiyonu, bu yıl ilk kez Çankaya Köşkü'nde, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün ev sahipliğinde yapılacak. Değişiklik yapılmasına rağmen geçen yıl Cumhurbaşkanı Gül'ün kulak rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavisi sürdüğü için resepsiyon iptal edilmişti.

Cumhurbaşkanı Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yanı sıra cuma günü Kara Harp Okulunun mezuniyet törenine de katılacak.

Kaynak: AA