Turgutlu'ya Yeni Mezbaha

MANİSA - Turgutlu'da 2001 yılından bu yana faaliyet gösterdikten sonra yeni gıda yönetmeliğine uygun olmadığı için hakkında yıkım kararı alınan mezbahanın bahçesine yeni mezbaha inşa edilecek.

Mezbahanın 10 yıllığına işletme hakkını alan işletmeci Osman Ayhan, yönetmelik şartlarını yerine getiremeyen binanın tadilatla kurtarılamadığını, aynı bölgeye yeni ve modern bir mezbaha kurma kararı aldıklarını belirtti.

Yeni mezbahanın yapımına başladıklarını ve kasım ayında mezbahayı hizmete açacaklarını ifade eden Ayhan, projenin 4 milyon liraya mal olacağını söyledi.

Küçük ve büyükbaş hayvan kesimhanesinin ayrı olacağı mezbahanın 2 katlı projelendirildiğini dile getiren Osman Ayhan, kesimhane girişlerinde akıllı kapı sisteminin oluşturulacağını ve görevliler dışında kimsenin içeri alınmayacağını anlattı.

Mezbahada barkod sisteminin uygulanacağını da söyleyen Aylan, "Hayvanların hangi çiftlikten ne zaman geldiğini izleme şansımız olacak" dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ise belediye olarak sadece çevre düzenlemesi konusunda katkıda bulunacaklarını açıkladı.

Kaynak: AA