Tırıvırı Balıkları Katlediyor
Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yasak olmasına rağmen iç sularda kaçak olarak avlanmaya devam eden şahıslara karşı yürüttüğü mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, yürütülen mücadelenin yasak boyunca devam edeceğini, kaçak avlanmaya asla taviz vermeyeceklerini söyledi.
Karadağ, kaçak avcıların tatlı sularda yaşayan balık nesline ve Erzincan’ın biyoçeşitliliğine çok büyük zararlar verdiğini kaydederek, böyle bir duruma göz yummayacaklarının bilinmesini istedi. Sivil ekipler tarafından yapılan denetimlerde serpme, germe, tırıvırı, olta vb birçok avcılık malzemesine el konulduğunu belirterek; “Sahip olduğumuz kaynakların korunması için vatandaşların da duyarlı olmaları şart. Tüm yıl boyunca yasak olan tırıvırı kullanımı maalesef devam ediyor” diye konuştu.
